Viper Z met €750.000 kopstuk van exceptionele Dutch Sport Horse Sales

29 september 2021

Een avond die enkel met superlatieven omschreven kan worden. Daarin mondde de records brekende 17e editie van de Dutch Sport Horse Sales volledig in uit. Niet alleen zorgde de zevenjarige Viper Z voor een extreem hoge topprijs van €750.000, waarmee hij naar de stal van Martin Fuchs vertrekt, ook de gemiddelde prijs van €196.000 overstijgt alle verwachtingen.

De selectiecommissie van de Dutch Sport Horse Sales wist van tevoren dat ze met een collectie van de overtreffende trap te maken hadden, maar een veiling blijft een boeiend samenspel van vraag en aanbod. Tijdens de 17e editie van de Dutch Sport Horse Sales is vanavond op het Peelbergen Equestrian Centre bewezen dat voor uitzonderlijke kwaliteit uitzonderlijke prijzen betaald worden.

Overtroffen
Hoogtepunt na hoogtepunt volgde elkaar op vanavond. “Dit succes is te danken aan een combinatie van factoren, en deze avond gaat echt aan al onze verwachtingen voorbij”, vertelt Paul Hendrix direct na afloop. “Het is een combinatie van een klantenkring om trots op te zijn, waar we de afgelopen 40 jaar aan gebouwd hebben. Onze klanten hebben een groot vertrouwen in ons en dat wordt ook onderschreven door een groot aantal succesvolle paarden. Daarnaast hebben we echt een uitzonderlijke groep paarden geveild vanavond, waarvan we zonder twijfel nog veel gaan horen in de toekomst.” Grote namen sloegen dan ook hun slag vanavond op de Dutch Sport Horse Sales.

Grote toekomst
Zo vertrekt veilingtopper Viper Z (v.Vigo d’Arsouilles) voor een topprijs van €750.000 naar Martin Fuchs, komt de Franse kampioensmerrie Freya d’Ambel (v.Padock du Plesis) voor €315.000 terecht bij een leerling van Thomas Fuchs, zet de vermogende Zirocco Blue VDL-dochter Kavaliers Blue voor €365.000 haar carrière voort bij familie Crooks in Amerika en vertrekt de atletische Jackson Paulowna (v.Numero Uno) voor €285.000 naar California. Topruiter Brian Moggre krijgt de kwaliteitsvolle Kallistos (v.El Salvador), die voor €195.000 verkocht werd, onder het zadel. “We hebben met deze collectie nog dichter op de internationale sport geselecteerd. Het gros van de paarden heeft al zeer aansprekende resultaten behaald en ze zijn klaar voor de volgende stap. Bovendien hebben we met ruiters als Pieter, Oda en Michel fantastische opleiders in huis en daarmee beschikken de paarden over een geweldige basis.”

Goede doel
Alle records zijn gebroken vandaag. In 2018 spande Immanuel R de kroon met een prijs van €450.000, een record dat vanavond volledig verpulverd werd. Net als voorgaande jaren doneert de Dutch Sport Horse Sales vijf procent van de opbrengst van de veilingtopper aan Stichting Interplast Holland. Dit fraaie bedrag werd ter plekke nog eens verdubbeld door Ivo en Ellen Campagne van Stoeterij Sterrehof, waarmee het uitkwam op een totaal van €75.000.

Foto: DigiShots