Selectiecommissie

Emile, Paul, Timothy & Michel Hendrix

De familie Hendrix runt één van de bekendste en meest succesvolle spring- en handelsstallen van de wereld. Door hun kennis van getalenteerde paarden en de betrokkenheid waarmee zij in de paardenhandel een wereldwijde klantenkring opgebouwd. Paul streeft naar perfectie en hij heeft er oog voor om de beste jonge paarden op te sporen. Samen met de ruiterervaring van Emile voelen zij samen feilloos aan wat een sportpaard in zijn of haar mars heeft.

In 2016 zijn Timothy, zoon van Emile, en Michel, zoon van Paul, officieel toegetreden tot de selectiecommissie Dankzij hun sportervaring, ruitergevoel en jarenlange betrokkenheid bij de veiling zijn zij een perfecte aanvulling op de commissie.

Voor de Dutch Sport Horse Sales zullen deze hippische ondernemers zich vol overgave inzetten voor de selectie van de jonge springpaarden. Met DSHS kunnen zij hun klantenkring in een perfecte ambiance een goed samengestelde collectie jonge springpaarden presenteren.

 Yves Houtackers

Na ruim 12,5 jaar werkzaam te zijn geweest bij Equestrian Center ‘De IJzeren Man’ te Weert, is Yves in 2007 zijn eigen hippische onderneming gestart: Springstal Yves Houtackers B.V. Hij heeft zijn ervaring en kennis mede opgedaan bij de Zweedse top-amazone Malin Baryard en de Duitser Marcus Ehning.

Inmiddels is Yves zelf succesvol in de springsport en traint hij een groot aantal internationale ruiters. Sinds 2014 is Yves ook directeur sportief bij het CHIO Rotterdam. Voor de ontwikkeling van de Dutch Sport Horse Sales is het van belang dat een ruiter als Yves medeverantwoordelijk is voor de selectie van de jonge paarden.

Yves streeft ernaar de potentiële koper een fijn gereden paard aan te kunnen bieden. In de collectie van dit jaar zijn uitsluitend eerlijk opgeleide paarden opgenomen die een glansrijke sportcarrière te wachten staat.