Viper Z en Gamble houden DSHS-eer hoog

15 mei 2023

Een groot aantal paarden dat in de afgelopen jaren verkocht is op de Dutch Sport Horse Sales, presteert opvallend in de internationale springsport. Zo ook de Vingino-zoon Gamble en de Vigo d’Arsouilles-zoon Viper Z, die afgelopen week beide spraakmakende overwinningen wisten te behalen.

Nadat Viper Z in 2021 het veilingrecord verbrak in de Dutch Sport Horse Sales, zette hij zijn sportcarrière al gelijk succesvol voort onder Martin Fuchs. De negenjarige ruin maakte afgelopen weekend zijn 5*-debuut en deed dat direct met een overwinning in het 1.50m op Royal Windsor. “Het is heel mooi om op deze manier op het hoogste niveau te debuteren met Viper Z. Het was al een heel goed paard toen we hem kochten, maar hij was nog wel iets groen en kreeg in de ring nog wel eens last van spanning. We hebben altijd veel geloof in hem gehad en zien in hem een Grand Prix-paard dat veel kan gaan winnen. Dat heeft hij hier mooi laten zien!”, reageerde Martin Fuchs na afloop van de proef.

Na een break van enkele maanden, is ook de in 2015 geveilde Vingino-zoon Gamble weer voortvarend van start gegaan. Onder Conor Swail boekte hij al goede resultaten tot op 1.60m-niveau en nu heeft de Ierse topruiter hem weer rustig opgepakt. In San Juan Capistrano wonnen ze gelijk de 2* Welcome Stake. Dat deze zege geen toeval was bewezen ze door een dag later ook de Speed Stake te winnen. “Het is goed om te zien dat hij hier gelijk weer twee keer heeft kunnen winnen. Het lijkt erop dat hij gelijk weer in de vorm is van vorig jaar. Dat geeft goede hoop voor dit seizoen.”