Van toptalent naar Youngster of the Year: Oracle

27 september 2023

Precies een jaar nadat zij in de Dutch Sport Horse Sales geveild werd, heeft de Kannan-dochter Oracle een titel aan haar erelijst kunnen toevoegen. Dankzij haar continue prestaties onder Brian Feigus is zij vanavond gehuldigd als Youngster of the Year tijdens de 19e editie van de Dutch Sport Horse Sales.

In Amerika heeft de merrie al zeer opvallende prestaties geleverd. Zo won ze begin september in Saugerties nog de zevenjarigenrubriek en zegevierde ze eind augustus op ditzelfde concours. Eerder deze zomer schreven Brian Feigus en Oracle al twee zevenjarigenrubrieken in Lexington op hun naam. Ook in Ocala eindigde het competitieve duo al vooraan afgelopen seizoen.

Grote toekomst
De Kannan-dochter kwam als driejarige in handen van Stal Hendrix en bracht eerst een veulen van Cape Coral RBF Z. Eenmaal onder het zadel werd het al snel duidelijk dat Oracle uit het juiste hout gesneden is. Vorig jaar werd ze als kwaliteitsvolle en nog iets groene merrie verkocht in de Dutch Sport Horse Sales. “Genetisch gezien zit Oracle heel goed in elkaar en een dergelijke afstamming verloochent zich zelden. Ze is een halfzus van de Grand Prix-hengst Whitaker, die deelnam aan de Wereldruiterspelen, en is een typische nakomeling van topvererver Kannan. Met haar voorzichtigheid, vermogen en instelling wacht haar een grote toekomst”, licht Paul Hendrix toe. Emil Spadone van de Redfield Farm werd vorig jaar in de Dutch Sport Horse Sales mede-eigenaar en daarmee vertrok het toptalent naar Amerika. Tijdens de 19e editie van de Dutch Sport Horse Sales werd Oracle voor het voetlicht gehaald als DSHS Youngster of the Year en in de huldiging is Emil Spadone betrokken. Hem werd onder andere een beeldwerkje gemaakt door de Limburgse kunstenaar Jos Dirix overhandigd.