Topklasseringen voor DSHS’ers in de Blom Cup

22 augustus 2020

Het was afgelopen week een geslaagd weerzien met meerdere paarden die in het verleden bij de Dutch Sport Horse Sales geveild zijn. In de KWPN Kampioenschappen voor jonge paarden om de Blom Cup kwamen onder meer Ici, Jive Z.G. en Jean Couture succesvol aan de start.

Met een vierde plaats in het kampioenschap voor zevenjarigen leverde de goed springende Douglas-zoon Ici (mv.Lux) met Shane O’Meara de beste prestatie in Valkenswaard. Deze in 2018 op de Dutch Sport Horse Sales aan Manton Grange Stables verkochte ruin sprong alle dagen overtuigend en liet ook in de finale zien geen enkele moeite te hebben met het serieuze 1.40/1.45m-parcours.

Zesjarigen
Onder Michel Hendrix plaatste Jive Z.G. (Zinedine B x Diamant de Semilly) zich voor de finale bij de zesjarigen en daarin eindigden ze met een foutloos basisparcours op de 14e plaats. In dit kampioenschap maakte ook de Arezzo VDL-nakomeling Jean Couture (mv.Tangelo van de Zuuthoeve) veel indruk. Hij kwalificeerde zich met Shane O’Meara voor de finale, waarin ze tegen een ongelukkig foutje aanliepen. Beide paarden maakten vorig jaar als vijfjarige deel uit van de collectie van de Dutch Sport Horse Sales.

Fins kampioen
Ook in Finland leverde een DSHS-referentie een goede prestatie. De eveneens in 2019 geveilde F.Kalyana Dreams Z (Flying Dream x Arthos R) heeft met Susanna Granroth het kampioenschap voor vijfjarigen op naam weten te zetten, de Racing Trophy-sarjassa 2020.

Foto Jive Z.G. – DigiShots