Successen voor Coronado, Enchanted en Istinov

4 maart 2019

Op Amerikaanse bodem sprongen meerdere DSHS-ambassadeurs zich in de kijker deze week. Zo bewees de tot Coronado omgedoopte DSHS’er Charlie Grey zijn waarde voor het Mexicaanse team in de Nations Cup en sprong Enchanted naar de derde plek in de International Hunter Derby. In het Spaanse Vejer de la Frontera boekte Istinov weer een overwinning.

In 2013 verruilde Charlie Grey (Cassini I x Acord II) van eigenaar in de Dutch Sport Horse Sales. De toen vierjarige Holsteiner toonde veel potentie en wordt sinds 2016 internationaal uitgebracht door de Mexicaan Francisco Pasquel. Precies een jaar geleden sprongen zij hun eerder 3*-Grand Prix en vorige maand wonnen ze nog een 1.50m-proef op CSI4*-W Leon, waar ze vervolgens vierde werden in de Wereldbeker. Momenteel verblijft het duo in Wellington, waar ze dit weekend hun waarde bewezen voor het Mexicaanse team door met 4/0 te finishen in de Nations Cup.

Top hunter
Op hetzelfde concours bij de Deeridge Farms, werd de International Hunter Derby verreden. De Limburgse Veulenveiling en Stal Hendrix referentie El Primero (v.Numero Uno) won dit prestigieuze kampioenschap, en voor DSHS-ambassadeur Enchanted (v.Bustique) was er onder een mooie derde plaats. Deze merrie maakte in 2016 deel uit van de veilingcollectie.

Meerdere zeges
Onder de Spaanse zon neemt Omer Karaevli met de zesjarige Ustinov-zoon Istinov deel aan de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera en dat heeft hen al meerdere prijzen opgeleverd. Deze week wonnen ze de zesjarigenrubriek op woensdag en daarmee lieten ze ruim vijftig concurrenten achter zich. Een dag later voegden ze daar nog een tweede prijs aan toe. In de eerste twee weken van de Sunshine Tour boekten ze al twee overwinningen, werden ze een keer tweede en een keer derde. Istinov is gefokt door Jean Dresen uit Valkenburg en is vorig jaar verkocht in de Dutch Sport Horse Sales. Ook Iron Lady HX (v.Bustique) is met Efe Siyahi goed bezig in de Sunshine Tour en sprong deze week onder meer naar de zevende prijs bij de zesjarigen op woensdag.