Quantum Robin V verkozen tot DSHS Horse of the Year

27 september 2023

Na een waanzinnige Grand Prix-overwinning op CSIO4* Praag heeft Quantum Robin V laten zien met de wereldtop mee te kunnen doen en daarmee maakt deze Carambole-zoon geweldige reclame voor de veiling waar hij in 2018 onder de hamer kwam. De potentie die hij als vijfjarige al liet zien, weet hij inmiddels om te zetten in prestaties op het hoogste niveau en daarmee heeft hij de titel DSHS Horse of the Year verdiend.

In 2013 zag de Carambole-zoon het levenslicht bij de dit jaar tot Nederlands fokker van het jaar uitgeroepen Jan Greve, die hem de naam Iguest W meegaf. Na daar zijn eerste opleiding te hebben genoten, vervolgde hij begin 2018 zijn opleiding bij Stal Hendrix.

In de juiste handen
Over zijn talent heeft de later tot Quantum Robin V omgedoopte ruin nooit enige twijfel laten bestaan. Daarom werd hij nog datzelfde jaar geselecteerd voor de Dutch Sport Horse Sales, waar de Russische Valeria Sokolova en de BWG Stables hun oog op hem liet vallen. Daarmee kwam hij op stal bij de gebroeders Schröder in Tubbergen, waar hij sinds begin 2021 gereden wordt door de Ierse ruiter Matt Garrigan. In augustus 2022 debuteerden ze in hun eerste 1.50m-Grand Prix en inmiddels hebben ze al 20 internationale top-tienresultaten behaald. Hun voorlopige hoogtepunt bereikten ze afgelopen juli, door het winnen van de 1.55m-Grand Prix van Praag. “Bij ons ontwikkelde Quantum Robin V zich al heel positief en dat is hij blijven voortzetten bij de BWG Stables. Onder de hoede van de gebroeders Schröder is hij heel vakkundig opgeleid en dat heeft al tot spraakmakende resultaten geleid. Voor ons als veiling is het het ideale scenario wanneer toptalenten op de juiste plek terechtkomen en dat is bij Quantum Robin V zeker het geval”, vertelt Paul Hendrix. Hij behaalde verder tweede plaatsen in onder meer het 1.50m van Poznan, de Nations Cup-wedstrijd van Drammen en de Grand Prix van Lanaken.

Huldiging
Tijdens de 19e editie van de Dutch Sport Horse Sales is Quantum Robin V gehuldigd als DSHS Horse of the Year. Hij volgt hiermee in de voetsporen van onder meer Glamour Girl, Hello Senator en Chica B Z. Een door de Limburgse kunstenaar Jos Dirix vervaardigde award is uitgereikt aan Ben Schröder namens de BWG Stables en Quantum Robin V’s ruiter Matt Garrigan.