Quantum Robin V maakt verwachtingen waar met GP-zege

31 juli 2023

Afgelopen week kwam weer een heel stel via de Dutch Sport Horse Sales verkochte paarden met succes aan de start. De tot Quantum Robin V omgedoopte Carambole-zoon Iguest W boekte een geweldige overwinning in de 4*-Grand Prix van Praag, en ook referenties als Naomi (v.Cardento), Viper Z (v.Vigo d’Arsouilles) en Icebreaker (v.Nabab de Rêve) behaalden mooie zeges.

Als enige wisten Matt Garrigan en de door Jan Greve gefokte Quantum Robin V (ex. Iquest W, Carambole x Stakkato) dubbel foutloos te blijven in de 1.55m-Grand Prix van CSIO4* Praag. In de barrage kregen ze concurrentie van vier andere deelnemers en incasseerden dankzij hun foutloze rit de hoofdprijs. Quantum Robin V kwam onder zijn stamboeknaam in 2018 onder de hamer in de veiling.

Succesvolle awardwinnaars
Ook in Dinard werd een fraaie zege geboekt door een paard dat in de DSHS verkocht is. Martin Fuchs snelde met Viper Z (v.Vigo d’Arsouilles), de in 2022 tot DSHS Youngster of the Year verkozen en spraakmakende veilingtopper van 2021, met gemak naar de hoofdprijs in de direct op tijd 1.50m-proef op het CSI3* in Frankrijk. Jessica Springsteen deed goede zaken met Naomi van het Keizershof (v.Cardento) op het CSI2* in Valkenswaard. De in 2021 tot ‘DSHS Youngster of the Year’ verkozen merrie was in 2019 veilingtopper en heeft al een goed palmares opgebouwd. Afgelopen zaterdag bleven ze met bijna zeven (!) seconden voor op de concurrentie in het direct op tijd 1.45m.

Hoofdprijzen
De voorheen als Investment bekend staande Icebreaker (v.Nabab de Rêve) zegevierde in de Nationale Grand Prix in Petuluma. Onder Dakoda Mower liet dit in 2018 geveilde springtalent alle concurrentie achter zich in de met 50.000 Dollar gedoteerde 1.40m-rubriek. Daarnaast is het ook leuk om te vermelden dat de Starpower-dochter Iris een prijswinnende combinatie vormt met de 18-jarige Elsbeth Goltz van de Manton Grange Stables. Zij wonnen het 1.15m op CSI1* Dinard. Eerder presteerde deze in 2017 geveilde merrie al succesvol op 1.40m-niveau met Shane O’Meara.