Overwinningen voor Glamour Girl, Viper en Gloed

2 december 2021

In het verleden in de Dutch Sport Horse Sales verkochte paarden hebben de afgelopen tijd weer aansprekende resultaten behaald. Zo sprong de absolute veilingtopper van 2021, Viper Z, met zijn ruiter Martin Fuchs gelijk naar een overwinning en schreef de in 2016 geveilde Glamour Girl onder Henrik von Eckermann de Grand Prix van Stockholm op naam.

Er lijkt geen einde te komen aan de opvallende resultaten van Henrik von Eckermann en de Zirocco Blue VDL-dochter Glamour Girl. Na overwinningen in het 1.50m van CSI5*-GCT Rome (2x), het 1.50m van CSI5*-GCT Samorin en het 1.60m op CSI5*-W Lyon behaalden ze hun vijfde overwinning in 2,5 maand tijd. Op het viersterrenconcours in Stockholm bleken ze opnieuw een maat te groot voor de concurrentie en zo konden ze als winnaar naar voren treden in de 1.55m-Grand Prix.

In het Italiaanse Gorla Minore maakte Martin Fuchs zijn internationale debuut met de zeer getalenteerde Vigo d’Arsouilles-zoon Viper Z, die hij afgelopen september aanschafte in de Dutch Sport Horse Sales. Ze plaatsten zich in alle drie de proeven en schreven op de slotdag de 1.30/1.35m-finale op hun naam. Ook de tot Wonder Kid omgedoopte Indoctro-zoon Gloed, die in 2017 als regerend Nederlands kampioen bij de zesjarigen verkocht werd in de Dutch Sport Horse Sales, behaalde onlangs een mooie zege. Onder Hillary Ridland won hij de 1.45m Jumper Series Final op het Las Vegas National concours.