Oliva: Grand Prix-overwinning voor Marc Bettinger en Barino

25 januari 2017

Tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva wist de Duitse ruiter Marc Bettinger een fantastische prestatie met het Dutch Sport Horse Sales paard Barino (Larino x N-Aldato) neer te zetten in de CSI2* Grand Prix op 1.45m-niveau. Hij reed met de 11-jarige ruin een fenomenale barrage waarmee ze de eindzege wisten te bemachtigen.

In totaal plaatsten 21 combinaties zich voor de barrage, waarvan er uiteindelijk zeven twee foutloze rondes reden. Er was een sterk deelnemersveld met onder andere ruiters als Vincent Voorn, Emma Augier de Moussac en Rogier Linssen. De spanning in de barrage was om te snijden, want de combinaties gaven elkaar niet veel ruimte. Uiteindelijk gingen Bettinger en Barino er vandoor met de overwinning met maar 0.02 seconde voorsprong op de nummer twee, de Italiaan Emanuele Massimilliano Bianchi.

Barino werd tijdens de Dutch Sport Horse Sales in 2010 verkocht en heeft met Bettinger al meerdere top-5 klasseringen behaald. Vorig jaar november eindigden ze nog op de derde plaats tijdens de CSI3* op 1.45m-niveau in de Algerijnse stad Mostaganem, waar ze eerder al vierde werden in de CSI3* Grand Prix op 1.50m-niveau. In de Zwitserse stad Lausanne werden ze tweede tijdens de CSI5* op 1.40m-niveau.

De Dutch Sport Horse Sales en Stal Hendrix feliciteren de combinatie met hun prachtige overwinning!