Kamara van ‘t Heike wint 1.50m op GCT Valkenswaard

7 juni 2021

De in 2015 via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Kamara van ’t Heike behaalde al meerdere internationale podiumklasseringen en dit weekend rondden ze af met een prachtige overwinning in het 1.50m op GCT Valkenswaard. Op CSIO3* Peelbergen finishte Marlon Zanotelli als tweede in het 1.50m met Gloria (v.Bustique) en ook Elvis (v.Vegas) zorgde voor mooie DSHS-reclame.

Sinds eind 2020 vormt de eerder door zijn vader gereden Kamara van ’t Heike (v.Epleaser van ’t Heike) een combinatie met Maikel van der Vleuten. Het duo raakt steeds meer op elkaar ingespeeld en dat zorgde dit weekend voor hun eerste, fraaie overwinning. Op de slotdag van het 5*-GCT in Valkenswaard pakte Maikel met de elfjarige schimmelmerrie dankzij twee foutloze ritten de overwinning in het klassieke 1.50m. Daarmee lieten ze een stevig deelnemersveld achter zit.

Tijdens de eerste editie van het EEF CSIO3* Peelbergen in Kronenberg sprong Marlon Modolo Zanotelli met DSHS-veilingtopper Gloria (Bustique x Coriano) de tweede prijs na een snelle foutloze barragerit in het klassieke 1.50m. Opnieuw een topresultaat voor dit gevestigde duo. In Wellington hield Elvis (Vegas x Indoctro) de DSHS-eer hoog. Onder Ronan McGuigan greep deze in 2015 geveilde ruin de zege in de nationale, met 25.000 Dollar gedoteerde Ford’s Garage Grand Prix.