Iris verkozen tot DSHS Youngster of the Year

2 oktober 2018

Na Brighton Bay van Emma Augier de Moussac en Chica B Z van Martin Fuchs, is vanavond de Starpower-dochter Iris verkozen tot DSHS Youngster of the Year. Ze is één van de succesvolle talenten die Manton Grange Stables heeft aangeschaft op de Dutch Sport Horse Sales, en behaalde dit jaar al negen (!) internationale overwinningen.

Tijdens de 15e editie van de Dutch Sport Horse Sales werd voor het derde jaar een award uitgereikt aan het meest opvallende jonge springpaard dat op deze veiling verkocht is. Het hele jaar vielen de prestaties van de DSHS-paarden van de Manton Grange Stables positief op. Zowel Haufóm (v.Tangelo van de Zuuthoeve), Harvard HX (v.Bustique) als Iris (v.Starpower) hebben overtuigend gepresteerd in de internationale Youngster Tour dit seizoen. Het aantal overwinningen heeft de doorslag gegeven en daarmee is de Starpower-dochter Iris (mv.Larino) tot meest veelbelovende paard verkozen.

Negen zeges
Onder Conor McMahon behaalde de merrie die afgelopen jaar werd aangeschaft op de Dutch Sport Horse Sales, niet minder dan negen overwinningen. In zowel Bonheiden, viermaal in Knokke, tweemaal in Opglabbeek, Villeneuve-Loubet en Valkenswaard stond Iris vooraan in een internationale rubriek. Daarmee kan de merrie nu al terugkijken op een fantastisch seizoen. De Starpower-dochter werd door H. en G. Schipper uit IJsselmuiden gefokt en werd als vierjarige aangeschaft door Stal Hendrix. Onder Tim van den Oetelaar liet de merrie gelijk haar kwaliteiten zien en eindigde ze in de top-10 van de Stal Hendrix-competitie.

Award voor het team
De DSHS Youngster of the Year-award is vervaardigd door de Limburgse kunstenaar Jos Dirix en is overhandigd aan het team achter deze bijzondere vijfjarige merrie, Mr. Gultz als eigenaar van de Manton Grange Stables, Conor McMahon als ruiter van Iris en Tom Slattery als coach.