Illusion, Iris en Charlie Grey internationale winnaars

26 juli 2021

Maar liefst drie paarden die in het verleden bij de Dutch Sport Horse Sales onder de hamer kwamen, hebben afgelopen weekend internationale rubrieken op hun naam weten te zetten. Zo won de Don Diablo HX-zoon Illusion zelfs twee rubrieken in Warsaw, en pakte Charlie Grey met zijn nieuwe ruiter Nayel Nassar de zege op GCT-CSI5* Berlin.

Gelijk op de eerste dag van het CSIO4* in Warsaw, pakte Edouard Schmitz de overwinning in de Youngster Tour met de achtjarige Illusion (v.Don Diablo HX), die in 2019 deel uitmaakte van de collectie van de Dutch Sport Horse Sales. Ook op vrijdag bleek niemand opgewassen tegen de Zwitserse ruiter met zijn Nederlandse paard en zo was de tweede Youngster Tour-zege een feit.

Ruiterwissel
Begin deze maand heeft Nayel Nassar de teugels van Coronado (v.Cassini I) overgenomen van Francisco Pasquel, die al heel wat successen op het hoogste niveau boekte met de in 2009 geboren Holsteiner. Onder de naam Charlie Grey kwam Coronado als vierjarige onder de hamer in de Dutch Sport Horse Sales en op het CSI5* in Berlin boekte de vermogende schimmel een overwinning in het direct op tijd verreden 1.45m. Ook in het 1.55m bleven Coronado en Nayel Nassar foutloos.

Peelbergen
Ook dichter bij huis zorgden DSHS-referenties voor goede reclame. Op het CSI2* in Kronenberg wist de in 2018 tot ‘DSHS Youngster of the Year’ verkozen Starpower-dochter Iris een rubriek te winnen. Onder Shane O’Meara toonde de merrie van Manton Grange Stables zich onverslaanbaar in het 1.35m direct op tijd op donderdag. Een dag eerder finishten ze al als tweede in het tweefasen 1.35m. Diezelfde ruiter piekte met een ander in 2017 geveilde DSHS’er in de Grand Prix van het CSI op het Peelbergen Equestrian Centre. Met de Bustique-zoon Harvard HX liet de ruiter van Manton Grange Stables een dubbel foutloos resultaat noteren en dat werd beloond met de zesde prijs.