Hilton en Iberlina winnen YH-proeven

25 november 2019

Meerdere paarden die in de Dutch Sport Horse Sales geveild zijn, hebben afgelopen week goede prestaties geleverd. Op het internationale concours bij De Peelbergen werden zelfs twee overwinningen behaald door DSHS’ers. Zo won Hilton onder Niels Bulthuis de zevenjarigenrubriek op vrijdag, en pakte Lisa Candin de zege met Iberlina bij de vijf- en zesjarigen op zaterdag.

In het 1.35m voor zevenjarigen bleek niemand opgewassen tegen Niels Bulthuis met de Contendros-zoon Hilton (mv.Carolus II, fokker A. de Crom), die in 2016 onder de hamer kwam. Niet minder dan 20 duo’s bleven in zowel de eerste als tweede fase foutloos en Niels deed dat met Hilton in de snelste tijd. Hij snoepte zelfs nog een ruime seconde af van Sophie Hinners en Hendrick’s HX (v.Bustique), die daarmee tweede werden. Een dag eerder waren Niels en Hilton al als tweede geëindigd in het tweefasen 1.35m voor zevenjarigen.

Veelbelovend duo
Op zaterdag zette Lisa Candin het beste resultaat neer in de gecombineerde rubriek voor vijf- en zesjarigen. Met de zesjarige Iberlina (Vittorio x N-Aldato, fokker Jean Dresen) bleef zij in de snelste tijd foutloos in deze 1.30m-proef. De goed springende schimmelmerrie maakte dit jaar deel uit van de collectie van de Dutch Sport Horse Sales en vormt een veelbelovende combinatie met haar Roemeense amazone.