Hello Senator wint Grand Prix St.Tropez

20 oktober 2019

Scott Brash verkeert al tijden in goede vorm met de tienjarige Carambole-zoon Hello Senator, die onder de naam Everest in 2013 geveild werd bij de Dutch Sport Horse Sales. Vandaag kwam het duo tot een prachtig hoogtepunt door de Grand Prix van CSI4* Saint Tropez te winnen. Ook andere DSHS-referenties kwamen tot overtuigende resultaten.

In Saint Tropez behaalden Scott Brash en Hello Senator al tweemaal een overwinning in 1.45m-rubrieken en ze bleken vandaag ook onverslaanbaar in de 1.55m-Grand Prix van de CSI4* Tour. Zeven van de tien barragekandidaten waren foutloos en de Britse topruiter boekte met Hello Senator zijn tweede zege deze week. De eerste Grand Prix-zege van de door familie Henstra gefokte ruin is daarmee een feit.

Meerdere successen
Ook in andere Grand Prix zorgden DSHS-referenties voor succes. In de tweesterren Grand Prix van Oslo finishte Pal Flam dubbel foutloos als vierde met de Applaus-dochter Elisabeth, terwijl de Carambole-zoon Flambeau vorige week al vijfde werd in de 1.50m-Grand Prix van CSI3* Vilamoura onder Harry Marshall. Bij de zesjarigen op CSI-YH Lier kon zaterdags niemand tippen aan de snelle rit van Jack O’Donohue met de Starpower-dochter Iris. Deze merrie van Manton Grange Stables werd vorig jaar al verkozen tot DSHS Youngster of the Year en rijgt de goede prestaties aaneen. Ook met de Douglas-zoon Ici (8e bij de zesjarigen) en de Bustique-zoon Harvard HX (7e bij de zevenjarigen).