Glamour Girl verkozen tot DSHS Horse of the Year

30 september 2021

Met al 17 internationale overwinningen heeft de Zirocco Blue VDL-dochter Glamour Girl zich ontwikkeld tot een waanzinnige ambassadeur voor de Dutch Sport Horse Sales. Recent behaalde ze nog twee 1.50m-proeven op het Global Champions Tour-concours in Rome onder Henrik von Eckermann. Haar palmares én potentie leveren haar de verkiezing tot DSHS Horse of the Year op!

Als vijfjarige kwam de door Mieke Zoetelief gefokte Glamour Girl (Zirocco Blue VDL x Caletto I) onder de hamer in de Dutch Sport Horse Sales en kwam ze in handen van Francois Mathy. Een jaar later begon ze haar internationale sportloopbaan onder het zadel van Senne Thomas, met wie ze deelnam aan het WK voor zesjarigen in Lanaken. Vervolgens nam Charlotte Bettendorf de teugels van de competitieve merrie over en al snel volgden de eerste successen.

Competitief
In 2018 eindigde Glamour Girl met deze amazone knap als vierde op het WK voor zevenjarigen en daarna bleef ze zich positief ontwikkelen onder Gaj Riossa en vervolgens Richard Howley. Kort na het behalen van de zege in de driesterren-Grand Prix van Opglabbeek onder Howley, verruilde de merrie van eigenaar en begon haar zegetocht onder de tegenwoordig in Limburg gevestigde topruiter Henrik von Eckermann. Van de reeds 17 behaalde overwinningen leverde Glamour Girl er acht onder deze ruiter, waaronder recent nog in 1.50m-proeven op vijfsterrenconcoursen in Stockholm, Valkenswaard en tweemaal in Rome. Ook in het 1.55m van CSI5* Dinard bleef het duo onverslaanbaar en op datzelfde concours finishten ze knap als zesde in de Rolex Grand Prix. De pas tienjarige Glamour Girl heeft daarmee al een respectabele staat van dienst en we hopen de komende jaren getuige te mogen zijn van nog veel meer sportieve successen.

Huldiging
Glamour Girl volgt hiermee in de voetsporen van onder meer Hello Senator, Coronado, Chica B Z en Apart. Tijdens de 17e editie van de Dutch Sport Horse Sales is een beeldje gemaakt door de Limburgse kunstenaar Jos Dirix uitgereikt aan de originele kopers van Glamour Girl, Francois Mathy. Ook zijn huidige ruiter Henrik von Eckermann en zijn partner Janika Sprunger, die ook nog even plaats heeft gehad in het zadel van Glamour Girl, zijn bij de huldiging betrokken.