Fantastische overwinningen voor Naomi en Glamour Girl

19 september 2021

Ruim een week voorafgaand aan de 17e editie van de Dutch Sport Horse Sales, hebben Naomi van het Keizershof en Glamour Girl fantastische reclame gemaakt voor de veiling waarin zij van eigenaar wisselden. Onder Lorenzo de Luca won Naomi de prestigieuze Youngster Tour-finale in Aken, terwijl Glamour Girl opnieuw naar voren kon treden als winnaar in Rome.

Op zaterdagavond stond de Sparkassen Youngster Cup finale, voor zeven- en achtjarigen, op het programma op CHIO Aachen. In deze 1.45m-proef kwam Lorenzo de Luca met de Cardento-dochter Naomi van het Keizershof tot het allerbeste resultaat. Dit fokproduct van Leon Otten werd tot voor kort door Jessica Springsteen uitgebracht en nam nu voor de tweede keer in 2021 deel aan een internationaal concours met haar partner Lorenzo. Naomi van het Keizershof ontpopte zich in 2019 tot absolute veilingtopper in de Dutch Sport Horse Sales. “Ik ben echt onder de indruk van de kwaliteit van deze merrie”, reageerde de Italiaan, die het in de barrage moest opnemen tegen niet minder dan 18 combinaties.

Met wat wordt omschreven als één van de snelste barrages van het hele seizoen, boekte Henrik von Eckermann net als een week eerder op CSI5* Rome een geweldige overwinning met de in 2016 geveilde Glamour Girl. Met deze competitieve Zirocco Blue VDL-dochter ging hij voluit in de 1.50m-proef. “Eigenlijk ging het een beetje te hard in de barrage, maar als Glamour Girl aan de gang is, is ze niet meer te stoppen. Ze sprong zo goed dat ik haar niet wilde inhouden. Wat deze overwinning extra mooi maakt is dat haar eigenaar Robin Parsky hier zelf aanwezig is”, sprak de in Limburg gevestigde ruiter.