Dutch Sport Horse Sales start met succesvolle veilingpresentatie op nieuwe locatie

20 september 2016

27 springpaarden uit de veilingcollectie van de Dutch Sport Horse Sales presenteerden zich vanavond op de nieuwe veilinglocatie Equestrian Centre de Peelbergen. In een geweldige ambiance lieten de getalenteerde jonge paarden, streng geselecteerd door Paul, Emile, Timothy en Michel Hendrix en Yves Houtackers, zich van hun beste kant zien. Vele toeschouwers waren aanwezig op de veilingpresentatie, inclusief prominente internationale springruiters, fokkers en eigenaren van toppaarden.

“We hebben het succes van gisteren op de Wereldkampioenschappen in Lanaken vandaag doorgezet in de presentatie”, refereert organisator Paul Hendrix aan de prachtige successen van de Dutch Sport Horse Sales afgelopen weekend in Lanaken, waaronder de bronzen medaille van Luc Steeghs en het voormalige veilingpaard Everest (Carambole x Indoctro) in het kampioenschap voor zevenjarigen.

De collectie vier-, vijf- en zesjarige springpaarden imponeerden het publiek vanavond. De paarden werden allen professioneel voorgesteld door ruiters Rob van Bussel, Tim van den Oetelaar, Niels Knape, Luc Steeghs en Pieter Keunen. Enkele van ‘s werelds beste springruiters waren aanwezig op de veilingpresentatie van de Dutch Sport Horse Sales, waaronder Olympisch kampioen Nick Skelton.

Nick Skelton lichtte de veilingpresentatie van vanavond nog even toe. “Ik denk dat we een aantal heel interessante jonge paarden hebben gezien vanavond. Als ze de juiste handen komen, zullen velen van hen uitgroeien tot succesvolle internationale springpaarden. Stal Hendrix en Yves Houtackers hebben weer een uitstekende selectie gedaan. De Dutch Sport Horse Sales hebben bewezen de afgelopen jaren vele succesvolle paarden af te leveren.” Nick Skelton heeft hoge verwachtingen van de veiling van morgen. “Vorig jaar dachten we dat het resultaat van het jaar daarvoor niet te overtreffen zou zijn, maar toen overtroffen ze het toch. Ik denk dat het morgen wel eens nog beter kan worden!”

Morgenavond om 19:30 uur start de Dutch Sport Horse Sales. U kunt de video’s van de presentatie van vanavond terugkijken op ClipMyHorse.TV. Indien u geïnteresseerd bent in één van de veilingpaarden, dan kunt u contact opnemen met Paul, Emile, Timothy of Michel Hendrix of Yves Houtackers.