Dutch Sport Horse Sales grandioos succes

3 oktober 2012

WEERT – De negende editie van de Dutch Sport Horse Sales kan als uiterst geslaagd de boeken in. Er was veel internationale belangstelling voor de 25 veelbelovende springpaarden, die zich kenmerken door talent, rijdbaarheid, gezondheid en kwaliteit. De veiling van zorgvuldig geselecteerde vier-, vijf- en zesjarige springpaarden heeft kopers uit vele landen weten te trekken en met een prijs van €200.000 was de extra springende Harley VDL-zoon Cupido de veilingtopper.
Selecteurs Paul en Emile Hendrix, Neil Jones en Yves Houtackers zijn er ook dit jaar weer in geslaagd een zeer exclusieve collectie toptalenten te selecteren. In de loop der jaren heeft de Dutch Sport Horse Sales een uitstekende reputatie opgebouwd dankzij uitsluitend zeer hoogwaardige veilingpaarden. In de internationale sport komen keer op keer paarden bovendrijven die als jong paard zijn gescout en ingebracht door de selecteurs van de Dutch Sport Horse Sales. Dwars tegen de recessie in boekte deze editie wederom spraakmakende resultaten.
De gemiddelde verkoopprijs is uitgekomen op €86.520. Naast de excellente veilingtopper Cupido, die onder Michel Hendrix al finalist was bij de vijfjarige springpaarden in Ermelo, werd ook de zesjarige Ballerina (Carolus II x Pharaon xx) met een prijs van €190.000 goed op waarde geschat door de kopers. Dat pure kwaliteit herkent wordt blijkt ook uit de prijzen voor Cassanova (v.Carolus II, €180.000), Chapeau (v.Indoctro, €170.000) en Cloe (v.Harley VDL, €165.000). Deze paarden zorgden voor smakelijke biedduels tussen nationale en internationale klanten.
Naast de voortreffelijke collectie paarden en de dito opbrengsten droegen ook de fantastische sfeer en de grote publieke belangstelling bij aan het succes van de 2012-editie van Dutch Sport Horse Sales bij ‘De IJzeren Man’ in Weert. Voor meer informatie zie www.dutchsporthorsesales.com.