Dutch Sport Horse Sales aanwezig op WK Jonge Paarden

14 september 2016

Het Wereldkampioenschap voor Jonge Paarden vindt plaats van 14 t/m 18 september in Lanaken. Gezien het evenement hét internationale platform is voor springpaarden, is een stand van de Dutch Sport Horse Sales onmisbaar. Met twee paarden die zich hebben gekwalificeerd voor het WK heeft de veiling maar weer eens bewezen dat het aan de hoogste standaarden voldoet.

Het evenement in Lanaken is het centrum van waaruit jonge getalenteerde springpaarden zich verspreiden over de hele wereld. In totaal nemen 613 jonge paarden en 370 ruiters uit 47 naties deel. Onder ander Albert Zoer, Niels Knape, Piet Raijmakers Jr., Wout-Jan van der Schans en Jur Vrieling nemen deel aan het evenement.

Twee paarden uit DSHS-collectie gekwalificeerd voor Lanaken
Twee paarden uit de collectie van de Dutch Sport Horse Sales hebben zich gekwalificeerd voor het WK Jonge Paarden. Deze twee jonge springpaarden zijn Carrera VDL-zoon Garbrant RT en Falony (v. Cardento). Door de naderende veiling is besloten om deze paarden niet mee te laten doen in Lanaken: ze moeten in goede conditie zijn voor de DSHS. De Dutch Sport Horse Sales is een welbekende veiling. Veel van de paarden die via de veiling worden verkocht zijn actief op het hoogste niveau van de springsport. Door het internationale karakter van de veiling, de meeste paarden worden naar kopers uit het buitenland verkocht, is het essentieel dat de veiling present is in Lanaken.

De stand van de Dutch Sport Horse Sales is gelegen aan de lange zijde van de Ratina piste. Zoals altijd is de stand gecombineerd met de Limburgse Veulenveiling welke een dag na de DSHS zal worden georganiseerd. De veiling bestaat uit 109 getalenteerde veulens.

Klik hier om naar de collectie te gaan.

Dutch Sport Horse Sales
Presentatie: 19 september – 19:30 uur
Veiling: 20 september – 19:30 uur
Locatie: Equestrian Centre de Peelbergen, Kronenberg

Limburgse Veulenveiling
Presentatie: 21 september – 11:00 uur
Veiling: 21 september – 14:30 uur
Locatie: Equestrian Centre de Peelbergen, Kronenberg

stand_lanaken