DSHS’ers op dreef op CSI2* De Peelbergen

8 april 2019

Het was een heus DSHS-onderonsje in de Youngster Tour op CSI2* De Peelbergen dit weekend. In de rubriek voor vijf- en zesjarigen eindigden maar liefst vier paarden die bij de Dutch Sport Horse Sales geveild zijn, in de top-vijf. Ook in andere rubrieken was er succes voor DSHS’ers, zo werd Kamara van ’t Heike met Jack O’Donohue knap tweede in de Grand Prix.

In het tweefasenparcours voor vijf- en zesjarigen (1.15/1.25m) op vrijdag konden vier DSHS-paarden terugkeren voor de ereronde. Patrick Lemmen toonde de goede vorm van de Numero Uno-zoon Inostello M, geveild in 2017, door tweede te worden. Daarmee verwezen ze Jack O’Donohue met de vorig jaar geveilde Elvis ter Putte-dochter Ikaberlina RV naar de derde plek. Net vóór de eveneens geheel foutloos springende Tom Slattery met zowel Ici (v.Douglas) en Iris (v.Starpower), die in 2018 respectievelijk 2017 onder de hamer kwamen bij De Peelbergen. Voor Patrick Lemmen en Inostello M was er ook de dag daarna nog succes. Met opnieuw een dubbel foutloos resultaat sprongen ze naar de zesde prijs in het 1.30m voor zesjarigen. Tom Slattery was op donderdag al sterk begonnen met een derde (Iris) en vierde (Ici) prijs. Ook Jack O’Donohue behoorde met Ikaberlina RV tot de prijswinnaar in deze Youngster Tour-rubriek. Hun foutloze rit in dit tweefasenparcours bracht hen de zevende prijs.

Internationaal
In het hoofdnummer op zondag, de 1.45m Grand Prix, deed Jack O’Donohue goede zaken met de in 2015 aan zijn werkgever Manton Grange Stables verkochte Kamara van ’t Heike. Met deze Epleaser van ’t Heike-dochter sprong hij twee voortreffelijke nulrondes, wat hen op de tweede plaats bracht achter Maikel van der Vleuten met de Bustique-zoon Beauville Z. Op dit concours sprong Michel Hendrix nog dubbel foutloos naar de zesde plaats in het 1.40m met de in 2017 geveilde That’s Me Z (v.Tyson). Verder op Zweden maakte de DSHS Horse of the Year 2017 mooie reclame. In het eerste onderdeel van de Wereldbekerfinale in Gothenburg sprong Apart (v.Larino) naar de tweede plaats in het 1.60m met Pieter Devos.