DSHS’ers Istinov en Iris naar internationale winst

3 mei 2021

Het was wederom een weekend vol met mooie resultaten voor referenties van de Dutch Sport Horse Sales. Zo konden Istinov (v.Ustinov) en Iris (v.Starpower) als winnaars naar voren treden in Opglabbeek en Lier, en zorgden ook andere in het verleden geveilde paarden voor goede resultaten.

Onder de Carpe Diem-ruiter Omer Karaevli liet de in 2018 geveilde Istinov (v.Ustinov) in het tweefasen 1.35m voor zeven- en achtjarigen donderdags op CSI2* Sentower Park zijn kwaliteiten zien. Daarmee gaf het duo ruim 70 combinaties het nakijken. Even verderop in het Belgische Lier kon Iris (v.Starpower) met Shane O’Meara als winnaar gehuldigd worden na een sterke rit in het direct op tijd 1.30m van het CSI1*. In diezelfde proef reed Shane met de Zirocco Blue VDL-dochter Haranta de vijfde prijs, die net als Iris in 2017 onder de hamer kwam.

In het Franse Grimaud kwamen ook twee DSHS’ers succesvol aan de start op het CSI4*. De Bustique-zoon Golia, de veilingtopper van 2017, eindigde als derde in het direct op tijd 1.45m onder Marlon Zanotelli. Op datzelfde concours sprong de Harley VDL-zoon Constable II naar de zesde prijs in het 1.50m onder Laura Kraut. Een tweede plaats in de nationale Grand Prix van Woodside was er bovendien voor de tot Roque 3’s Icebreaker omgedoopte Investment (v.Nabab de Rêve) onder Dakoda Mower, die in 2018 is verkocht in de Dutch Sport Horse Sales.