DSHS’ers Gamble en Coronado vooraan in Calgary

11 september 2023

Op de slotdag van CSIO5* Spruce Meadows Masters, behaalde Conor Swail de overwinning in de 1.50m Enbridge Cup met de in 2015 in de Dutch Sport Horse Sales geveilde Vingino-zoon Gamble. Ook in de Rolex Grand Prix werd de eer van de DSHS hoog gehouden, want onder Nayel Nassar liet Coronado weer eens zien zich helemaal thuis te voelen op de grote graspiste in Calgary. Dat leverde hen de zesde prijs op.

Slechts twee combinaties bleven in zowel het basisparcours als de barrage geheel foutloos in de Enbridge Cup op zondag. Conor Swail had eerder deze week al laten zien dat de Ierse ruiters goed op dreef zijn in Calgary en sprong met Gamble (v.Vingino) naar de overwinning. Het betekende de zesde (!) overwinning in Calgary dit jaar voor het succesvolle duo. In juni wonnen ze al drie 1.45m-proeven en ook in juli konden ze tweemaal de hoofdprijs in ontvangst nemen op dit niveau. Ditmaal bleken Conor en Gamble dus op CSIO5*-1.50m-niveau ook een maatje te groot voor de concurrentie.

De Spruce Meadows Masters werd afgesloten met de CPKC International Grand Prix presented by Rolex. In deze met 3 miljoen Dollar gedoteerde 1.60m-proef bereikte Nayel Nassar knap de zesde plek met de in 2013 geveilde Holsteiner Coronado (v.Cassini I), die in 2019 werd uitgeroepen tot DSHS Horse of the Year. Mooi detail is dat de winnaar, Leone Jei (v.Baltic VDL) onder Martin Fuchs, óók afkomstig is van Stal Hendrix.