DSHS levert twee Grand Prix-winnaars in Calgary

10 juli 2023

In één weekend, twee winnaars die afkomstig zijn van de Dutch Sport Horse Sales: die topprestatie werd geleverd in Calgary. Nayal Nassar deed fantastische zaken door met Coronado (v.Cassini I) de CSI5* 1.60m ATCO Queen Elizabeth II Cup op zijn naam te zetten, en het DSHS-succes werd op zondag compleet gemaakt door de zege van Conor Swail en Gamble (v.Vingino) in de 2*-Grand Prix.

In de met één miljoen Dollar gedoteerde ATCO Queen Elizabeth II Cup streden 35 combinaties om de hoofdprijs in deze over twee rondes verreden CSI5*-Grand Prix. Slechts vier van hen bleven in beide door Santiago Varela gebouwde omlopen foutloos, en die topprestatie leverde Nayel Nassar met de Cassini I-zoon Coronado in de snelste tijd. “Het is een geweldige ervaring om hier te mogen rijden, zeker met het enthousiaste publiek op de tribunes. De ambiance is hier echt uitzonderlijk, nergens mee te vergelijken.” In 2019 werd Coronado al verkozen tot DSHS Paard van het jaar. Hij maakte als vierjarige deel uit van de collectie van de Dutch Sport Horse Sales, en kwam destijds in handen van de Amerikaanse familie Jacobs. Eerder kwam de schimmel tot mooie successen met Francisco Pasquel, sinds begin vorig jaar is hij in handen van Evergate Stables en zijn huidige ruiter.

Winning mood
Een dag later zorgde de Vingino-zoon Gamble voor prachtige reclame. Conor Swail en Gamble waren de snelste van vier foutloze combinaties in de barrage van de Lafarge Grand Prix (1.45m). Hij werd in 2015 geveild in de Dutch Sport Horse Sales en boekte eerder dit seizoen, na een break van een paar maanden, al twee overwinningen in San Juan Capistrano. Daar kan nu de Grand Prix-zege in Calgary aan toegevoegd worden.