DSHS Horse of the Year-titel voor Ici

28 september 2022

Afgelopen maand maakte de vier jaar geleden in de Dutch Sport Horse Sales verkochte Douglas-nakomeling Ici een veelbelovend 5*-Grand Prix debuut onder topruiter Ben Maher. Na een succesvolle periode bij de jonge paarden is het talent van de Manton Grange Stables daarmee doorgebroken op het hoogste niveau. Tijdens de Dutch Sport Horse Sales-veiling is Ici voor het voetlicht gehaald als Horse of the Year 2022.

In 2018 werd de door familie Laumans gefokte Douglas-zoon Ici verkocht in de Dutch Sport Horse Sales. Vijf jaar eerder was hij via de Limburgse Veulenveiling in handen gekomen van Stal Hendrix, waar hij zorgvuldig is opgefokt en opgeleid. Na de verkoop in de Dutch Sport Horse Sales nam Manton Grange-ruiter Tom Slattery plaats in het zadel, met wie Ici zijn eerste internationale proeven heeft gesprongen in 2019. Zijn eerste overwinningen behaalde de Douglas-zoon vervolgens onder Jack O’Donohue en vervolgens is Shane O’Meara het toptalent van Manton Grange Stables gaan rijden. Met deze ruiter groeide Ici door naar het 1.45m-niveau.

Hoogste niveau
Sinds afgelopen zomer vormt de DSHS-ambassadeur een beloftevolle combinatie met topruiter Ben Maher. Zo bleven ze op het CSI5*-GCT Valkenswaard al knap foutloos in het 1.55m en maakten ze op datzelfde concours hun 1.60m-debuut. De negenjarige ruin lijkt daarmee een grote toekomst tegemoet te gaan. “We waren destijds al heel blij dat we zo’n goed paard konden aanbieden in onze veiling en dat Ici nu bij Ben Maher terecht is gekomen, is voor ons een geweldige bevestiging van het vertrouwen dat we altijd in hem gehad hebben”, vertelt Timothy Hendrix. “Inmiddels heeft hij zijn eerste Global Champions Tour-wedstrijden achter de rug en we verwachten nog veel van hem te horen in de toekomst.” Ici is tijdens de 18e editie van de Dutch Sport Horse Sales geëerd als Horse of the Year. Hij volgt hiermee in de voetsporen van onder meer Glamour Girl, Hello Senator, Chica B Z en Apart. Tijdens de veiling is een beeldje gemaakt door de Limburgse kunstenaar Jos Dirix uitgereikt aan de koper van Ici, de Manton Grange Stables die vertegenwoordigd werd door Ici’s voormalige ruiter Shane O’Meara.

Foto DigiShots