Drie toptalenten uit de DSHS-collectie toegelicht

9 september 2019

Op dinsdag 24 september komt een 25-tal zorgvuldig geselecteerde springtalenten onder de hamer in de 16e editie van de Dutch Sport Horse Sales. De hoogstaande collectie omvat meerdere jonge paardenwedstrijdwinnaars en toekomstige Grand Prix-springpaarden. Drie van die toptalenten zijn Naomi van het Keizershof, I.Wellie R58 en Quickly van de Hagenhorst.

Emile, Paul, Timothy en Michel Hendrix zijn er samen met Yves Houtackers opnieuw in geslaagd een zeer bijzondere collectie van vier- tot en met zevenjarige springtalenten samen te stellen. Zij worden op maandag 23 september gepresenteerd bij Equestrian Centre De Peelbergen, waar ze een dag later onder de hamer komen. De trials zijn inmiddels in volle gang.

Naomi van het Keizershof
Een paard met absoluut potentie voor het hoogste werk is de zesjarige Cardento-dochter Naomi van het Keizershof (mv.For Pleasure). “Dit is een heel speciaal paard, waar we allemaal hoge verwachtingen van hebben. Ze galoppeert en springt heel lichtvoetig, en ze heeft onbegrensde mogelijkheden als springpaard”, vertelt selecteur Michel Hendrix enthousiast. Ook genetisch zit ze sterk in elkaar, als halfzus van het succesvolle achtjarige 1.45m-springpaard Bonita van het Keizershof (v.Bustique) van Ali Ramsey. Naomi’s moeder is onder meer een halfzus van Eric Lamaze’s Grand Prix-springpaard Firkov du Rouet (v.Baloubet du Rouet).

I.Wellie R58
Eén van de veilingpaarden die opvallende zaken deed op de Nederlandse kampioenschappen voor jonge paarden is de Dexter R-zoon I.Wellie R58 (mv.Mermus R). Hij eindigde in het kampioenschap van de zesjarigen knap als tweede en verdiende daarmee tevens de felbegeerde ticket voor het WK in Lanaken. “De zesjarige I.Wellie R58 werd ontdekt op de KWPN hengstenkeuring, waar hij tot reservekampioen verkozen werd. Als ruin heeft hij al een opvallende staat van dienst opgebouwd in de sport. Hij heeft enorm veel kwaliteit en lijkt alles in huis te hebben om door te groeien tot het hoogste niveau”, licht Timothy Hendrix toe.

Quickly van de Hagenhorst
Ook de verwachtingen rondom de vierjarige hengst Quickly van de Hagenhorst (Quickly de Kreisker x Caretano) zijn hooggespannen. “Deze imponerende Holsteiner vertoont veel gelijkenissen met zijn spectaculair springende vader Quickly de Kreisker, die aan meerdere mondiale kampioenschappen deelnam. Hij blinkt zelf uit met zijn vermogen, lichtvoetigheid en kwaliteit op de sprong. Bovendien is hij goedgekeurd bij Zangersheide”, aldus Timothy. Zijn enorme potentie komt niet uit de lucht vallen gezien zijn sterke afkomst. Zo is de moeder van Quickly van de Hagenhorst een halfzus van het internationale 1.55m-springpaard C T (v.Casall) waarmee Hugo Simon heel wat overwinningen behaalde. De volledige collectie toptalenten is nu hier te bekijken.