Dino, Immanuel R en Coronado in de prijzen

29 april 2019

DSHS-ambassadeur Dino heeft weer een prachtige prestatie aan zijn erelijst kunnen toevoegen dit weekend. De Vingino-zoon sprong met Brian Cournane knap naar de vijfde prijs in de Grand Prix van CSI5* New York. Ook andere DSHS’ers leverden goede prestaties, zo schreef Coronado met Francisco Pasquel in Mexico een 1.45m-rubriek op naam.

De door Jean Dresen gefokte Dino (Vingino x Coriano) maakte in 2012 deel uit van de collectie van de Dutch Sport Horse Sales. Hij begon zijn internationale carrière onder Anna-Julia Kontio en vormt sinds eind 2016 een combinatie met Brian Cournane. Op het vijfsterrenconcours in New York waren ze één van de vijf combinaties die dubbel nul wisten te blijven in de 1.60m-Grand Prix. Hun vijfde prijs leverde 24.000 Dollar op. In het Mexicaanse Coapexpan won Francisco Pasquel het tweefasen 1.45m met de in 2013 geveilde, tienjarige Holsteiner Coronado (v.Cassini I). Een dag later voegden ze daar op hetzelfde niveau nog een vijfde prijs aan toe.

Immanuel R
De absolute veilingtopper van afgelopen jaar, Stal Hendrix-competitie winnaar Immanuel R (v.Echo van ’t Spieveld) is zijn internationale sportloopbaan begonnen met Johan-Sebastian Gulliksen. Vorige maand sprongen ze al meerderen nulrondes in de Youngster Tour in Oliva, en afgelopen week kwamen ze succesvol aan de start in Drammen. Ze plaatsen zich in alle drie de proeven zonder springfouten, met als afsluiter een mooie vierde plaats in het 1.15/1.25m.