Coronado verkozen tot DSHS paard van het jaar

24 september 2019

Met zijn aanhoudende successen zoals de onlangs behaalde tweede plaats in het klassieke 1.60m van CSIO5* Gijon springt de tienjarige Coronado zich flink in de kijker. Zes jaar geleden kwam hij via de Dutch Sport Horse Sales in handen van de Amerikaanse familie Jacobs en sinds eind 2016 timmert hij aan de weg onder Francisco Pasquel. Vanavond is hij uitgeroepen tot DSHS Paard van het Jaar.

De titel DSHS Paard van het Jaar is voorbehouden aan uitschieters op het hoogste niveau. Na enkele successen in de internationale Youngster Tour, heeft de Mexicaanse ruiter Francisco Pasquel de destijds onder de naam Charlie Grey geveilde Cassini I-zoon opgeleid tot internationaal 1.60m-niveau. Vorig jaar sprong het fokproduct van Karl-Heinz Markussen zijn eerste 1.50m- en 1.60m-parcoursen en wist zich al direct meerdere malen te plaatsen. Begin dit jaar wonnen Francisco Pasquel en Coronado al het 1.50m van CSI3* Guadalajara, en kort daarna ook het 1.50m van CSI4*-W Leon. Daar voegden ze op het laatstgenoemde concours nog een mooie vierde plaats in de Wereldbekerproef aan toe.

Huldiging
Afgelopen zomer heeft het duo zich al meerdere malen bewezen in de landenwedstrijden en behaalden ze heel wat goede klasseringen. Op CSIO5* Gijon sprongen ze dubbel foutloos naar de tweede plaats in de 1.60m-rubriek. Als vierjarige maakte de imponerend springende Cassini I-zoon deel uit van de collectie van de Dutch Sport Horse Sales. In een bomvol Equestrian Centre De Peelbergen zijn de kopers van destijds, familie Jacobs, en ruiter Francisco Pasquel vanavond betrokken bij de huldiging van Coronado als DSHS Paard van het Jaar. Zij kregen een door de Limburgse kunstenaar Jos Dirix vervaardigd award overhandigd. Daarmee volgt Coronado de succesvolle Canturano-dochter Chica B Z op.