Competitiewinnaars en andere toptalenten vormen brede collectie

12 augustus 2019

Een jaar lang scouten en selecteren heeft geleid tot een hoogstaande 16e veilingcollectie van de Dutch Sport Horse Sales. Paul, Emile, Timothy en Michel Hendrix hebben samen met Yves Houtackers een 25-tal uitstekende springtalenten geselecteerd voor de veiling op 24 september. Onder hen de beide winnaars van de Stal Hendrix-competitie.

De goede sportresultaten van eerder in de Dutch Sport Horse Sales verkochte paarden, bewijzen de waarde van de veiling en het oog voor talent van het selectieteam. Topspringpaarden als Apart (v.Larino), Chica B Z (v.Canturano), Coronado (v.Cassini I) en Kamara van ’t Heike (v.Epleaser van ’t Heike) onderstrepen het gegeven dat kwaliteit al op jonge leeftijd te herkennen is. “Ieder jaar proberen we de lat nog weer een beetje hoger te leggen”, vertelt Timothy Hendrix. “We hebben een heel goed gevoel over de collectie die we hebben kunnen samenstellen dit jaar.”

Kwaliteit in de breedte
Zo maken de twee Stal Hendrix-competitiewinnaars Katokyboy HDH (v.Arezzo VDL) en Jean Couture (v.Arezzo VDL) deel uit van de collectie, en werd de vijfjarigenrubriek op Jumping Peel & Maas gewonnen door de voor de Dutch Sport Horse Sales geselecteerde Jive ZG (v.Zinedine). “Ik denk dat we in de breedte een hele sterke groep hebben dit jaar. Paarden met topkwaliteiten voor de professionele ruiter, en daarnaast hele interessante paarden voor bijvoorbeeld een fanatieke amateur of de huntersport. Zo hebben we naast de eerder genoemde paarden hele hoge verwachtingen van de Cardento-dochter Naomi van het Keizershof, en hebben andere talenten zoals de eerdere Stal Hendrix-competitiewinnaar Isabella HX en de reservekampioen van de KWPN hengstenkeuring in 2016 I.Wellie R58 ook al menigmaal weten te overtuigen. Sommige talenten zijn al enkele jaren bij in opleiding, anderen hebben we bewust voor deze veiling vastgelegd. Al met al vormen ze een collectie waarin we bijzonder veel vertrouwen in hebben.”

Collectie online
Een aanzienlijk deel van de paarden komt deze week in actie op de KWPN Kampioenschappen in Ermelo, waar de Nederlandse kampioenschappen voor jonge springpaarden verreden worden. “Een ideale etalage om de DSHS-paarden in competitievorm aan de geïnteresseerden te tonen. We kijken er naar uit!”, besluit Timothy Hendrix. Opnieuw vormt het Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg het decor voor de Dutch Sport Horse Sales. Hier worden de paarden op maandag 23 september gepresenteerd en de veiling vindt plaats op dinsdag 24 september.

De volledige collectie toptalenten is hier te bekijken.