Brons voor Steeghs en Everest in Lanaken

19 september 2016

Afgelopen weekend vond het Wereldkampioenschap voor Jonge Paarden plaats op Domein Zangersheide in Lanaken. Luc Steeghs zette gisteren een prachtige prestatie neer met Carambole-zoon Everest, die tijdens de Dutch Sport Horse Sales in 2013 is verkocht. De combinatie eindigde namelijk op een geweldige derde plaats in de finale voor 7-jarige paarden!

De tribunes waren afgeladen vol en er hing een goede sfeer. De 7-jarige paarden stond een loodzware finale te wachten. Op het moment dat de barrage van start ging werd het muisstil. Het publiek wachtte gespannen af welke combinatie er met de overwinning vandoor zou gaan. Luc Steeghs en Everest bezweken niet onder de zware druk en wisten zich zeer goed staande te houden. Na een geweldige foutloze barrage bemachtigden ze een prachtige bronzen plak! Thierry Goffinet ging er vandoor met goud en Lorenzo de Luca eindigde op de tweede plaats.

Everest werd tijdens de Dutch Sport Horse Sales in 2013 verkocht. Hij is een van de boegbeelden van de vooraanstaande veiling. Andere op hoog niveau acterende springpaarden uit de DSHS zijn o.a. de succesvole Viper Vrombautshoeve Z (v. Verdi) onder Emma Heise en Grand Prix-winnaar Apart (v. Larino) onder Pieter Devos Morgen zal de 13e editie van de Dutch Sport Horse Sales plaatsvinden te Kronenberg. De selectiecommissie is er wederom in geslaagd om een mooie collectie samen te stellen. Er zullen 27 jonge getalenteerde springpaarden onder de hamer gaan.

Klik hier om de collectie te bekijken.

Presentatie
Maandag 19 september 2016
Aanvang 19:30 uur

Veiling
Dinsdag 20 september 2016
Aanvang 19:30 uur

Luc Steegs - Everest FEI World Breeding Jumping Championships for Young Horses 2016 © DigiShots