Applaus in Lillestrom voor winnende Elisabeth

25 februari 2019

Een heel stel DSHS-referenties bewijst zich in de internationale sport. Dit weekend kon onder meer de Applaus-dochter Elisabeth onder Pål Flam naar voren treden als winnaar. Zij schreven het 1.40m van CSI3* Lillestrom op hun naam. Met Savannah Marshall-Barry kwam Flambeau goed voor de dag in het Ierse Cavan, waar zij de Showjumpers Club GP wonnen.

Als veulen kwam Elisabeth (Applaus x Colman) onder de hamer in de Limburgse Veulenveiling en zes jaar later veranderde ze opnieuw van eigenaar, tijdens de Dutch Sport Horse Sales. Zij begon haar internationale carrière onder Yves Houtackers en zette deze vervolgens voort met Line Karlsen Raaholt. Sinds afgelopen zomer heeft Pål Flam de teugels overgenomen en dat heeft al geresulteerd in heel wat foutloze rondes. Zo ook tijdens het Norwegian Horse Festival, waar ze onbetwist de beste waren in de 3* 1.40m-rubriek.

Nationale resultaten
Ook de Carambole-zoon Flambeau werd in 2015 geveild in de Dutch Sport Horse Sales. Savannah Marshall-Barry leidde hem zelf verder op en zette dit weekend het beste resultaat neer in de Showjumpers Club Grand Prix. Op het nationale concours in Sentower Park sprongen onder meer Harvard HX (v.Bustique) en Haufom (v.Tangelo van de Zuuthoeve), beide in eigendom van Manton Grange Stables, foutloze rondes in 1.30m-rubrieken.