Apart en Chica B Z pakken hoofdprijzen in Stuttgart

17 november 2019

Drie paarden die in de Dutch Sport Horse Sales verkocht zijn, hebben uitstekend gepresteerd op het CSI5*-W in Stuttgart. In de 1.65m Wereldbekerwedstrijd greep Pieter Devos de hoofdprijs met Apart, en stuurde Scott Brash de constant presterende Hello Senator naar de derde prijs. Op vrijdagavond zorgde Chica B Z al voor uitstekende reclame voor de DSHS door met Martin Fuchs het 1.55m te winnen.

Met de glorieuze winst in de Wereldbekerwedstrijd van Stuttgart kon Pieter Devos op fantastische wijze op herhaling gaan. Net als vorig jaar won hij dit hoofdnummer namelijk met de door Stal Hendrix gefokte Larino-zoon Apart, die als vierjarige werd verkocht in de Dutch Sport Horse Sales. Hij kreeg de overwinning -en de daarbij behorende auto ter waarde van 80.000 euro- zeker niet kado. Met elf kandidaten was de barrage sterk bezet en de top-vier realiseerde opnieuw een foutloze ronde. Dat lukte ook Scott Brash met de voorheen onder de naam Everest bekend staande Carambole-zoon Hello Senator. Met deze tienjarige ruin die is gefokt door familie Henstra finishte Brash in de derde tijd.

Aanhoudend succes
Op vrijdagavond snelde Martin Fuchs met de door familie Berben gefokte Canturano-dochter Chica B Z naar de overwinning in het 1.55m. In deze direct op tijd verreden rubriek sprong de tienjarige merrie, die in 2018 werd uitgeroepen tot DSHS Paard van het Jaar, op overtuigende wijze naar het snelste foutloze resultaat.