2e plaats Escoffier en Werner Muff

6 februari 2017

Tijdens de Dutch Sport Horse Sales in 2014 was het al duidelijk: Escoffier (Lord Z x Numero Uno) gaat grootse dingen bewerkstelligen in zijn carrière. Eind vorig jaar wist de Lord Z-zoon al twee maal een gouden plak te veroveren tijdens de CSIYH1* in München. Ditmaal was het Oostenrijkse Villach, Treffen, het toneel van de goede prestaties van het achtjarige talent. Onder de Zwitserse ruiter Werner Muff wist hij enkele topplaatsingen te bemachtigen. Eén van de hoogtepunten was de tweede plaats op 1.40m-niveau.

De combinatie kwam meerdere malen in actie. Donderdag 2 februari verschenen ze aan de start tijdens de CSIYH1* op 1.35m-niveau. Ze eindigden op een nette vijfde plaats met een foutloze ronde. De dag erna namen ze deel aan de CSIYH1* twee fasen op 1.35m-niveau, waar ze zesde werden met twee foutloze rondes.

Op zondag vijf februari namen ze deel aan de CSIYH1* op 1.40m-niveau. Ze hadden geen fouten in de eerste ronde en gingen verwachtingsvol naar de barrage. In de eindstrijd wisten ze eveneens foutloos te blijven. De combinatie eindigde met een snelle tijd vlak achter de nummer 1, die er maar net met de overwinning vandoor wist te gaan met maar 0.40 seconde voorsprong op Muff en Escoffier.