22 toptalenten en gevestigde namen in DSHS-collectie

26 augustus 2021

De collectie van de 17e editie van de Dutch Sport Horse Sales staat nu online. Na een jaar van afwezigheid, komt de veiling sterker terug dan ooit. Een aanzienlijk deel van de paarden heeft al internationale resultaten geboekt en de collectie van 22 vijf-, zes- en zevenjarigen barst van de potentie.

Vanwege alle Corona-maatregelen kon de Dutch Sport Horse Sales in 2020 geen doorgang vinden. Dit jaar staat de veiling gepland op 28 september bij Peelbergen Equestrian Centre, waar een dag eerder ’s avonds de presentatie zal plaatsvinden.

Sterke prestaties
Voor het eerst zijn er geen vierjarigen opgenomen in de collectie en is het accent verschoven naar de wat oudere paarden. Diverse zevenjarige toptalenten hebben al een respectabele staat van dienst opgebouwd in de internationale Youngster Tour en kunnen komend jaar doorgroeien naar het 2*-Grand Prix-niveau, zoals Oechie-K (v.I’m Special de Muze), Jeffrey Jarden (v.Bustique) en Viper Z (v.Vigo d’Arsouilles). In de Blom Cup deden onder meer Kolivar (v.Colestus), Kavaliers Blue (v.Zirocco Blue VDL), Let’s Fly (v.Fly) en Lusina (v.Cape Coral RBF Z) al opvallende zaken en zij komen allen onder de hamer op 28 september. En wat te denken van de Franse merrie Freya d’Ambel (v.Padock du Plesis), die als vierjarige kampioen van Frankrijk werd. Bekijk de complete collectie nu hier.