Zeges op WEF voor Galway Girl en Clearwater

23 januari 2018

In de tweede week van het Winter Equestrian Festival in Florida hebben twee DSHS-ambassadeurs overwinningen behaald. Zo sprong de tot Shangri-La omgedoopte Cardento-dochter Galway Girl met Alise Oken naar de winst bij de zevenjarigen, en schreef Marilyn Little met Clearwater het 1.45m op haar naam.

Eén van de toppers van de afgelopen editie van de Dutch Sport Horse Sales was de Cardento-dochter Galway Girl, die eerder onder de naam Grapje al furore maakte met Oda Charlotte Lyngvaer. Alise Oken schafte het toptalent aan en is er al gelijk mee tot goede prestaties gekomen. In de tweede week van het WEF wonnen zij de zevenjarigenrubriek dankzij een snelle dubbele nulronde.

Clearwater alias Seabiscuit
Drie dagen later hield Clearwater de DSHS-eer torenhoog. Gereden door Marilyn Little won deze Clearway-nazaat, die in 2011 deel uitmaakte van de DSHS-collectie, de FEI Hollow Creek 1.45m classic. “Ik zit pas sinds tien dagen weer in het zadel doordat ik mijn voet gebroken had, en zodoende liep Clearwater zijn laatste concours in oktober. Gelukkig pakte hij het weer geweldig op. Hij is pas elf en was afgelopen seizoen mijn eerste paard. Het is goed voor hem om zich weer ‘King Kong’ te voelen. Clearwater is heel erg snel, ik vergelijk hem wel eens met het racepaard Seabiscuit”, vertelde de amazone na afloop.