Viper Z van veilingtopper naar Youngster of the Year

28 september 2022

Vorig jaar schreef de Vigo d’Arsouilles-zoon Viper Z al geschiedenis bij de Dutch Sport Horse Sales door als duurst verkochte paard ooit het kopstuk te vormen van de 2021 editie. Hij kwam daar in handen van topruiter Martin Fuchs, die gelijk voortvarend van start heeft kunnen gaan met de inmiddels achtjarige ruin. Hun eerste overwinningen zijn al een feit en zijn grote potentie is aanleiding om hem uit te roepen tot DSHS Youngster of the Year.

Het fokproduct van Guido Sperveslage werd begin vorig jaar ontdekt door het team van de Dutch Sport Horse Sales en na enkele concoursen onder Oda Charlotte Lyngvaer werd Viper Z als veelbelovend 1.40m-paard opgenomen in de veilingcollectie.

Gedroomd scenario
Daar werd de Vigo d’Arsouilles-zoon na een spannend biedduel verkocht aan Luigi Baleri, waarmee Martin Fuchs zijn nieuwe ruiter is geworden. “We waren vorig jaar al ontzettend blij om Viper Z in onze veiling te kunnen aanbieden. Een paard van dat kaliber kom je niet elke dag tegen. Dat hij vervolgens bij Martin Fuchs terecht is gekomen, is een gedroomd scenario. Ze hebben samen een sterke start gemaakt en we hopen dat Viper Z doorgroeit tot het hoogste niveau”, vertelt Timothy Hendrix. In Gorla Minore boekten ze in november vorig jaar gelijk een overwinning in de Youngster Tour. Dit jaar begonnen ze sterk met een tweede plaats in het 1.40m tijdens de Sunshine Tour, in april volgde opnieuw een overwinning -ditmaal in het 1.40m van CSI3* Linz-Ebelsberg-, en op CSI5* Aachen plaatsten ze zich tweemaal in de Youngster Tour tot op 1.45/1.50m-niveau. Bij de huldiging tijdens de Dutch Sport Horse Sales werd een award vervaardigd door Jos Dirix overhandigd aan koper Luigi Baleri en Thomas Fuchs.

Foto: DigiShots