Viper met Laura Kraut tweede in 1.50m

24 augustus 2017

Terwijl de talenten uit de nieuwste collectie van de DSHS tot opvallende prestaties komen, zitten ook de paarden van voorgaande jaren niet stil. Zo sprong de Verdi-zoon Viper Vrombautshoeve Z met zijn nieuwe amazone Laura Kraut naar de tweede plek in St.Moritz.

Het CSI5* in Sankt Moritz is het eerste concours waarin Laura Kraut de eerder door Emma Heise en Julie Welles gereden Viper Vrombautshoeve Z (v.Verdi) aan de start bracht. Het resulteerde direct in succes. De in 2013 via de DSHS verkochte Zangersheide ruin kwam op de eerste dag dubbel foutloos op de vierde plek in het 1.45m, en twee dagen later voegden Kraut en Viper daar een mooie tweede plek in het 1.50m aan toe.

Veelbelovende Chica B Z
Op datzelfde concours deed Chica B Z (v.Canturano) van zich spreken. Onder Martin Fuchs sprong ze foutloos naar de achtste plek in het 1.40m. Deze veelbelovende achtjarige merrie werd in 2015 via de DSHS verkocht aan de Zwitserse topruiter.

Hunter kampioen
Afgelopen week slaagde Tori Colvin erin om met de DSHS-ambassadeur Cuba Libra het 2017 USHJA International Hunter Derby Championship te winnen. De tienjarige Namelus R-zoon kende al een goed winterseizoen in Florida, waarna Colvin de focus op dit kampioenschap legde. En met succes! “Hij is heel eerlijk en niet erg kijkerig, dus ik reed met vertrouwen de ring in. Cuba is rustig en springt perfect, waardoor ik de ronde precies volgens plan kon rijden”, sprak de amazone na afloop. In 2011 werd Cuba Libre verkocht via de Dutch Sport Horse Sales.