Topprestaties brengen Apart de DSHS Horse of the Year-titel

26 september 2017

Met zulke opvallende prestaties kon het eigenlijk niet missen. De door Stal Hendrix gefokte Larino-zoon Apart, die in 2009 via de Dutch Sport Horse Sales is verkocht, heeft de titel DSHS Horse of the Year verdiend. Onder Pieter Devos is de vosruin doorgegroeid naar het hoogste niveau, waarop hij consequent een prijswinnaar blijkt.

Voor échte uitblinkers is de DSHS Horse of the Year award in het leven geroepen. De twaalfjarige Apart volgt de zeer succesvolle DSHS ambassadeurs Viper Vrombautshoeve Z (v.Verdi), Constable II (v.Harley) en de Veron-zoon Dutsboy op.

In 2009 werd Apart op de veiling verkocht aan de familie Stevenson, die al jarenlang vaste klant van de veiling is. Vervolgens kwam hij onder het zadel bij Caroline Poels, die hem met succes opleidde tot het 1.60m-niveau. Omdat haar man Pieter Devos de Larino-ruin meer internationale kansen kon bieden, heeft hij de teugels overgenomen. Het duo is al tot opmerkelijke prestaties gekomen, zoals de zege in de CSI5* Grand Prix van Bordeaux, het 1.50m van de LGCT in Parijs en het 1.55m in Parijs.

Tijdens de 14e editie van de Dutch Sport Horse Sales zijn met de uitreiking van het Horse of the Year award zowel zijn ruiter Pieter Devos als familie Stevenson, als de kopers van destijds, in het zonnetje gezet.