Meerdere topklasseringen in Neumünster, Wellington, Vilamoura en Ocala

20 februari 2017

Afgelopen week prijkten Dutch Sport Horse Sales-paarden bovenaan de startlijsten over de hele wereld. Enkele resultaten zijn de 1e plaats van Marc Bettinger met Barino (Larino x N-Aldato) in de CSI3* Grand Prix qualifier op 1.45m-niveau en de vierde plaats van Isabelle Lapierre met Cescha M (Diamant de Semilly x Calando IV) in de CSIO4* Grand Prix 1.60m.

Neumünster
De Lord Z-zoon Escoffier (Lord Z x Numero Uno) is in topvorm! Onder de Zwitserse ruiter Werner Muff schreef hij eind vorig jaar een aantal overwinningen op zijn naam en eerder deze maand werd hij tweede tijdens de CSIYH1* in München. Nu heeft hij zichzelf wederom overtroffen. De combinatie ging ervandoor met de overwinning tijdens de CSIYH1* op 1.40m-niveau in Neumünster. Komende week zal de combinatie aan de start verschijnen in de Zweedse CSIW5* in Göteborg.

Wellington
Het Winter Equestrian Festival stond bol van top tien noteringen van DSHS -paarden. Op woensdag 15 februari kwam Asta Torokvei in actie met Gambel (Numero Uno x Polydor. Zij behaalde de derde plaats tijdens de 6-jarigen categorie op 1.25m-niveau. De amazone nam vrijdag met Gambel wederom deel aan de 6-jarigen klasse en finishte ditmaal op de zesde plaats.

Vilamoura
In het Portugese Vilamoura verscheen DSHS-paard Barino (Larino x N-Aldato) in het parcours. Onder Marc Bettinger zegevierde hij vrijdag de 17e in de CSI3* Grand Prix qualifier op 1.45m-niveau.

Ocala
Ook in Ocala zijn goede prestaties neergezet. Isabelle Lapierre eindigde op de derde plaats met Cescha M (Diamant de Semilly x Calando IV, in de CSIO4* Grand Prix Qualifier op 1.50m-niveau. Zondag verscheen Isabelle Lapierre weer in de ring met Cescha M. Zij namen deel aan de CSIO4* Grand Prix op1.60m-niveau en eindigden op een mooie vierde plaats.

Overzicht:
Neumünster
CSIYH1* op 1.40m
1e plaats Werner Muff met Escoffier

Wellington
Woensdag 15 februari
6-jarigen, 1.25m
3e plaats Asta Torokvei met Gambel

Vrijdag 17 februari
6-jarigen, 1.25m
6e plaats Asta Torokvei met Gambel

Vilamoura
Vrijdag 17 februari
CSI3* Grand Prix qualifier 1.45m
1e plaats Marc Bettinger met Barino

Ocala
Donderdag 16 februari
CSIO4* Grand Prix Qualifier 1.50m
3e plaats Isabelle Lapierre met Cescha M

Zondag 19 februari
CSIO4* Grand Prix 1.60m
4e plaats Isabelle Lapierre met Cescha M