Laura Kraut & Nick Skelton

27 juli 2011

What you see is what you get’
De Amerikaanse spring amazone Laura Kraut, winnares van Olympisch Team Goud in Beijing, en haar Engelse partner Nick Skelton, winnaar van vele Grote Prijzen en team medailles, kochten tijdens Dutch Sport Horses Sales 2008 de paarden Zidane (Indcotro x Corland x Epilot) en Zancara (Pierrot x Joost x Garant).
Laura Kraut: ‘Dat jaar was ik gedurende de zomer gestald met mijn paarden bij Stal Hendrix en zag ik ze rijden met de paarden die dat jaar in de veiling zouden komen. Ik heb het hele proces van de veiling paarden gevolgd. Ik zag meerdere goede paarden dan ik nodig zou hebben, dus ik besloot in september terug te gaan naar Nederland om tijdens de veiling één of meerdere paarden proberen te kopen. De aankoop van één van mijn beste paarden, Zidane, is een grappig verhaal.  Ik heb Zidane gevolgd toen hij werd geprobeerd door andere ruiters, en iedereen die hem reed was iemand anders, een grote ruiter, een kleine ruiter,een professionele ruiter,een amateur ruiter.. Zidane deed het met iedereen goed en accepteerde iedere ruiter. Ik bleef maar denken dit paard is zo goed, zo lief. Je weet natuurlijk niet hoe zo’n paard zich gaat ontwikkelen in de toekomst maar hij was zo werkwillig en had zo’n goed karakter..
Nick Skelton: ‘Eigenlijk wilde Laura dat jaar Zancara kopen, maar mijn sponsor en ik gingen ook met Laura naar de veiling en we zagen Zancara in de bezichtiging springen, zo apart met zoveel vermogen! Mijn eigenaren waren helemaal weg van haar en besloten Zancara te kopen. Zancara won onlangs de finale voor zevenjarige springpaarden in Engeland, ze is zo ongelooflijk voorzichtig en ze heeft een geweldige mentaliteit, ze is nu al een winnaar!’
Laura: ‘ Maar… we waren dus op de veiling en het paard dat ik wilde kopen was dus verkocht. Toen kwam Zidane binnen, en weer dacht ik bij mezelf, dit is zo’n geweldig paard, de prijs ging niet zo hoog als ik dacht en ik deed een bod, ik moest nog twee keer bij bieden en ik had hem! Het leek gerechtigheid, ik heb hem de hele zomer gevolgd en op het einde had ik hem zelf. Het is echt een geweldig paard. In Florida won hij de finale voor vijfjarige springpaarden. Ik denk dat Zancara het vermogen en mentaliteit bezit waar je alle kanten mee op kunt, ik bedoel hij kan uitgroeien tot een paard dat Grote Prijzen gaat springen maar in ieder geval zal hij zich ontwikkelen tot een heel gebruiksvol tweede paard, hij is zo dapper. Zidane is een erg groot paard en hij heeft nog wat tijd nodig om erachter te komen wat hij daadwerkelijk in zijn mars heeft.
 Laura Kraut: ‘ Ieder jaar zie ik tussen collective wel vijf tot tien Paarden die ik graag zou willen hebben. Ik denk dat de selectie commissie uitstekend werk verricht, ieder jaar komen ze met een uitstekende selectie voor de dag. Ik koop bijna al mijn paarden van Stal Hendrix want ik vertrouw hun volledig en voel me er prettig bij, het is een veilige manier om een jong talent te kopen.’
Nick Skelton: ‘Afgelopen jaar konden we niet komen, want dat wat tijdens de Wereldruiterspelen in Kentucky, maar Laura kocht Amidam (Guidam x Burggraaf x Nimmerdor) over de telefoon voor één van haar klanten. ‘
Laura Kraut: ‘Dit jaar kom ik zeker terug en breng jonge ruiters die ik train mee. Ik wil graag fijn aangereden, kwaliteitsvolle jonge paarden voor hun kopen zodat ze het hele opleiding proces zelf kunnen leren. Het is leuk om ieder jaar de dvd (met de goede muziek) te bekijken, voor mezelf kies ik er dan een aantal paarden uit. Maar meestal adviseren Paul en Emile mij, ze zeggen dan dit is jou type paard probeer die maar uit.
Zoals gezegd komen we dit jaar zeker terug, we vinden het leuk maar wat belangrijker is alle paarden die we hebben gekocht tijdens Dutch Sport Horse Sales doen het allemaal goed, oftewel: ‘What you see is what you get!’ 
 Laura Kraut
Nick Skelton