Investeer in de toekomst op de Dutch Sport Horse Sales

15 september 2019

Volgende week is het zo ver: de 16e editie van de Dutch Sport Horse Sales. Op Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg komen 25 toptalenten onder de hamer en de internationale interesse voor de zorgvuldig geselecteerde collectie is groot. Vier paarden die uitblinken met hun potentie zijn de vijfjarige Jive Z.G. en Sweet Harry Potter, en de zesjarige Isabella HX en Illusion.

Op maandag 23 september worden de paarden vanaf 19.30 uur gepresenteerd onder het zadel. Net als voorgaande jaren zijn zowel de presentatie als de veiling, op dinsdag 24 september om 19.15 uur, live te volgen via ClipMyHorse. Hier zijn ook de beelden van de presentatie achteraf terug te bekijken. Tot en met de veilingdag kunnen de paarden geprobeerd worden.

Jive Z.G.
Eén van de meest opvallende vijfjarige paarden is de Zinedine B-dochter Jive Z.G. (mv.Diamant de Semilly), die gefokt is uit een halfzus van het internationale 1.55m-geklasseerde springpaard Fer Z.G. (v.Nabab de Rêve) van Paolo Adorno en meerdere 1.40m-paarden. Zelf won dit toptalent de vijfjarigenwedstrijd op Jumping Peel & Maas. “Jive Z.G. is een heel complete merrie. De laatste maanden heeft ze zich geweldig ontwikkeld en hierdoor behoort ze echt tot de uitschieters van de collectie. Met zowel haar goede rijkwaliteiten als ontegenzeggelijke springtalent is deze vermogende merrie een paard met veel potentie”, licht Timothy Hendrix toe.

Sweet Harry Potter
Ook de vijfjarige, Zweeds gefokte Sweet Harry Potter (Corporal VDL x Silvio I) is een paard voor de toekomst. Hij viel al menig maal op in de jonge paardencompetities met zijn vermogen, goede manier van springen en goede rijdbaarheid. “Sweet Harry Potter is een paard met onbegrensde mogelijkheden. Hij combineert veel kwaliteit op de sprong met een surplus aan vermogen. Daarmee lijkt hij een paard te gaan worden voor de dikkere proeven. Hij is wederom een toekomstpaard waarmee we heel blij zijn om te kunnen aanbieden in de veiling.”

Isabella HX
Uit de eigen fokkerij van Stal Hendrix komt de Diamant de Semilly-dochter Isabella HX, die als dochter van tweevoudig Wereldbekerfinaliste Melisimo (v.Libero H) van Michelle Spadone haar talent beslist niet van een vreemde heeft. Haar halfbroer Robin Hood W (v.Animo) heeft zich al volop bewezen in de topsport en nam met Ben Maher deel aan dezelfde Wereldbekerfinale in Las Vegas als hun moeder. “De zesjarige Isabella HX is zowel onder het zadel als genetisch gezien echt een droompaard. Ze is voorzichtig, heeft een top instelling en springt met een geweldige techniek. Deze dochter van Diamant de Semilly past bij heel verschillende ruiters. Dat ze dolgelukkig met haar gaan worden is voor ons een ding dat vaststaat!” Als vierjarige won Isabella HX al de Stal Hendrix-competitie en vorig jaar kon ze in deze toonaangevende competitie als tweede opstellen.

Illusion
Een andere opvallende zesjarige is de Don Diablo HX-zoon Illusion (mv.Voltaire), die zich eveneens ontwikkelt tot een paard voor de grote sport. “Deze grote ruin galoppeert en springt met veel kracht. Op de sprong laat hij veel vermogen, een goede sprongafloop en een uitstekende techniek zien. Ook bij Illusion straalt de potentie er van af. Hij is een paard waarvan we zeker gaan terug horen in de toekomst”, besluit Timothy Hendrix. Uit Illusion’s moederlijn gingen al diverse familieleden hem voor in de internationale sport. Zo is hij verwant aan de Grand Prix-springpaarden Vasco da Gama 3 (v.Quito de Baussy) en Zephire (v.Coriano).