Iberlina verkozen tot DSHS Youngster of the Year

17 december 2020

Hoewel er dit jaar geen veiling kon worden georganiseerd, heeft het team van de Dutch Sport Horse Sales wél een Horse en Youngster of the Year verkozen. Vandaag maken we bekend dat laatstgenoemde titel gaat naar de Vittorio-dochter Iberlina. Zij maakte vorig jaar deel uit van de DSHS-collectie en heeft sindsdien een opmerkelijke carrière opgebouwd. Onder het zadel van Carpe Diem-amazone Lisa Candin heeft deze zevenjarige merrie al tien internationale overwinningen behaald. En daarmee kan deze titel haar niet ontgaan.

Wat een jaar heeft Iberlina achter de rug! Ze sprong haar eerste internationale wedstrijden in november 2019 en sprong gelijk naar de zege in Kronenberg. Ook tijdens haar tweede concours konden Lisa en Iberlina naar voren treden als winnaar. Gevolgd door maar liefst vier zeges in januari 2020 en een totaal van tien overwinningen tot nu toe.

Goede genen
Vorig jaar ging de titel DSHS Youngster of the Year naar de Ustinov-nakomeling Istinov en dit paard is in dezelfde stallen geboren als zijn opvolger Iberlina. Beide paarden zijn gefokt door Jean Dresen uit Valkenburg, van wie Stal Hendrix met regelmaat veulens aankoopt. Iberlina werd gefokt uit één van de eerste fokmerries van Stal Hendrix, Aberlina (N-Aldato x Rigoletto), die zich nadrukkelijk heeft bewezen. Ze bracht eerder onder meer Marc Bettinger’s Grand Prix springpaard Barino (v.Larino) en het internationale 1.45m-springpaard Blast Off (v.Lester).

Verwachtingen
“We hebben Iberlina als veulen gekocht en ze is hier bij Stal Hendrix opgeleid. Het is een hele competitieve merrie en we zijn verheugd dat ze zich zo goed is blijven ontwikkelen onder het zadel van Lisa Candin”, licht Michel Hendrix toe. “De overwinningen en vele klasseringen bewijzen dat deze Vittorio-dochter een geboren winnaar is. Daarom verdiend ze deze titel en we verwachten in de toekomst nog veel van haar te horen!”