Grote Prijs voor grote prestatie Joy Lammers

20 augustus 2012

Ze wist zich uitstekend staande te houden tussen alle mannelijke ruiters, de vierentwintigjarige Joy Lammers. Samen met haar inmiddels bekende merrie T. Sellie, een nakomeling van Namelus R, was zij iedereen te snel af en mag zich winnaar noemen van de Grote Prijs van Jumping Peel & Maas.

De belangstelling van het publiek was groot voor deze Kesselse rubriek waar spektakel en sportprestaties optimaal samenkomen. Het parcours dat voor deze Grote Prijs werd ontworpen door Henk Linders, vereiste techniek en snelheid.
Het deelnemersveld was sterker dan ooit met onder andere de Olympische ruiters Maikel van der Vleuten, Leon Thijssen en James Paterson-Robinson. Van de 53 combinaties aan start mochten er uiteindelijk 8 door naar de barrage.

Lammers moest in de eindstrijd als derde starten en zette een supersnelle tijd neer van 33,24 seconden. Ruben Romp en Loewie Joppen kwamen het dichtst in de buurt met respectievelijk 33.67 en 35.11 seconden.

“We kochten T. Sellie in 2004 tijdens de Dutch Sport Horse Sales in Weert. Sindsdien heb ik al vele prijzen met haar gewonnen. Onder andere de tweede plek in de Grote Prijs van Jumping Peel & Maas 2010. Vorig jaar won ze ook al CH Midden-Limburg. Ze laat me nooit in de steek,” aldus Lammers. “Ik weet dat ze snel is en dat maakt haar ook zo geschikt als barragepaard.” Zo wist de in België gestationeerde Lammers winnares te worden van de Grote Prijs van Jumping Peel en Maas, aangeboden door Hunland Trade Rusland.

Voor de hele resultatenlijst bezoekt u de website www.jumpingpeelenmaas.nl