Grensoverschrijdende samenwerking maakt het leven immers interessanter, nietwaar?

30 augustus 2014

Donderdag 28 augustus 2014

De 61-jarige Willi Melliger woont met zijn vrouw en drie kinderen in het Zwitserse Neuendorf. Het legendarische springpaard Calvaro is onlosmakelijk verbonden met deze voormalig Olympisch ruiter. In 1996 won het duo individueel zilver tijdens de Olympische Spelen in Atlanta. Maar daar bleef het niet bij; tijdens de Spelen in 2000 in Sydney won Zwitserland team goud. Alsof dat nog niet genoeg is behaalde Willi en Calvaro ook nog eens vier medailles op de Wereldkampioenschappen. Het succes resulteerde zelfs in een boek met Calvaro in de hoofdrol genaamd: White Myth.

Willi Melliger: “Ik ken de familie Hendrix al heel lang. We hebben gedurende de afgelopen jaren al vaak samengewerkt. Niet alleen omdat Nederland een goede positie heeft verworven in de internationale paardensport, maar ook vanwege de grote hoeveelheid kennis die de Nederlandse paardenmensen hebben. De familie Hendrix is hier een perfect voorbeeld van. Willi was jarenlang één van Zwitserlands meest succesvolle ruiters. Hij weet daarom als geen ander waar een goed springpaard aan moet voldoen. “Ik weet in ieder geval dat je een goed paard nodig hebt om een betere ruiter te worden. Het is zeker niet eenvoudig om dat éne paard te vinden, maar er zijn manieren om sneller dichterbij je doel te komen. Dat is bijvoorbeeld door paarden te kopen van mensen die weten wat een goed paard is. Daarom koop ik op de Dutch Sport Horse Sales. Ieder jaar ga ik naar de veiling en ben ik weer verbaasd hoe ze zulke kwaliteitsvolle paarden bij elkaar kunnen vinden.”

Willi gaat niet meer op concours als ruiter maar zoekt nog wel altijd goede paarden voor zijn klanten. Neemt hij ze mee naar de Dutch Sport Horse Sales of komt hij alleen? “Soms neem ik klanten mee wanneer ik een paard uit de collectie bij hen vind passen. Ik ga ook alleen en koop dan paarden voor mezelf. Mijn eigen stal moet namelijk ook vol, haha! Telefonisch kopen doe ik zelden. Persoonlijk vind ik het beter om de paarden met je eigen ogen te bekijken. Het geeft meer inzicht en is bovendien nog veel leuker ook.”

In 2008 kocht Melliger de schimmel Curacao (Carpola x Lordanos). Hierover zegt hij: “Dit paard laat mij iedere dag zien dat het een perfect Grand Prix paard zal worden. Vorig jaar kocht ik Escada (Chacco Blue x Ircolando). Deze merrie heeft veel bloed en leert ontzettend snel, daar hou ik van.”

Omdat de vooraanstaande paardenhandelaar veel over de wereld reist om veilingen te bezoeken kan hij een mooie vergelijking maken. Wat zijn de verschillen tussen de Dutch Sport Horse Sales en andere veiling die hij bezocht heeft. “Iedere veiling heeft zijn eigen stijl. De Dutch Sport Horse Sales is zeker één van de beste veilingen die ik ken. Het zegt genoeg dat ik mensen van over de hele wereld ieder jaar terug zie in Weert. Grensoverschrijdende samenwerking maakt het leven immers interessanter, nietwaar?