Gredley wint $50.000 puissance met DSHS-paard Valente

3 november 2012

Zaterdag 3 november 2012 
De Engelse ruiter Tim Gredley won de puissance-rubriek tijdens de Alltech National Horse Show door over een muur te springen van 2.10 m en ging daardoor met $50.000,- naar huis.
Van 30 oktober tot 4 november 2012 vond in het Amerikaanse Kentucky de Alltech National Horse Show plaats. Op zaterdag werd de puissance-rubriek verreden, een publiekstrekker bij uitstek. Acht combinaties verschenen aan de start. Maar naar gelang de muur hoger werd nam het aantal ruiters zienderogen af.
De ruin Unex Valente (Gentleman x Sit this one Out) is in eigendom van Unex Competition Yard. De Gentleman-zoon werd in 2006 als 4-jarige gekocht op de Dutch Sport Horse Sales. Gredley: ‘Ik heb dit paard sinds hij vier is, dus ik ken hem van binnen en van buiten. Dit was zijn eerste puissance. Het is een zeer getalenteerd en breed inzetbaar paard’, aldus de Engelse topruiter.
Het was een geslaagd concours voor Gredley. Op donderdag eindige hij ook al als zesde in de 1.50 m rubriek met zijn paard Unex Timo IV. Timo (Numero Uno x Damiro) werd tijdens de Dutch Sport Horse Sales 2005 gekocht.
$50,000 Puissance                                    
1 Unes Valente – Tim Gredley
2 Temmie – Jessica Springsteen

2 Wodka L. – Aaron Vale
4 Balougris SL Z – Charlie Jayne
5 Clyde – Daniel Bluman