Grand Prix-winst voor DSHS’er Chica B Z

27 maart 2023

Sinds begin dit jaar vormt de in 2015 geveilde Chica B Z een combinatie met de Mexicaanse ruiter Arturo Parada Vallejo en hun eerste Grand Prix-zege is al een feit! Ze zegevierden in de 1.55m-Grand Prix van CSI4* Coapexpan. Ook DSHS-referenties als Viper Z en Coronado behaalden afgelopen weken goede resultaten.

Na goede prestaties onder Martin Fuchs werd de door familie Berben uit Meijel gefokte Chica B Z (v.Canturano) in 2017 verkozen tot DSHS Youngster of the Year en een jaar later kreeg ze de titel DSHS Horse of the Year toegekend. Ook in Mexicaanse dienst presteert Chica B Z opvallend. Onder Arturo Parada Vallejo sprong Chica B Z vorig weekend eerst naar een top-tien resultaat in het 1.50m, en won ze 1.55m-Grand Prix op zondag.

Awardwinnaars
Afgelopen vrijdag kon Nayel Nassar zich als tweede opstellen in het klassieke 1.50m met de eerder onder Francisco Pasquel gereden Coronado (v.Cassini I), die in 2019 werd uitgeroepen tot DSHS Horse of the Year. In de 1.60m-Grand Prix van CSI4* Wellington twee dagen later kwam de Holsteiner, geveild in 2013, met één springfoutje over de finish. Martin Fuchs heeft de in 2022 tot DSHS Youngster of the Year uitgeroepen Viper Z (v.Vigo d’Arsouilles) goed aan het springen op de Sunshine Tour in Spanje. Eerder wonnen ze al een 1.45m-proef, werden ze vierde in de 2*-Grand Prix en pakten ze de derde prijs in het klassieke 1.50m. Afgelopen week voegden ze daar nog een vierde prijs in het 1.40m aan toe.