GP-zege voor Jeffrey Jarden in Thermal

5 december 2022

Sinds enkele maanden vormt Daniel Coyle een combinatie met de vorig jaar in de Dutch Sport Horse Sales verkochte Bustique-zoon Jeffrey Jarden en de nu achtjarige ruin zegevierde afgelopen weekend in zijn eerste Grand Prix. Ook onder meer Jean Couture en Kentucky Minka kwamen tot aansprekende internationale resultaten.

Op het Desert International Horse Park zorgde Daniel Coyle voor een Ierse overwinning in de met 40.000 Dollar gedoteerde La Quinta Resort & Club Grand Prix. Tien combinaties bereikten de barrage en daarin sprong Coyle met de pas achtjarige Jeffrey Jarden (v.Bustique, fokker Piet Keunen) naar het beste resultaat. “We hebben Jeffrey vorig jaar gekocht op de DSHS veiling maar ik ben hem pas een paar maanden geleden zelf gaan rijden. Ik nam hem mee als tweede paard naar het CSI3* in Kentucky, maar omdat mijn andere paard niet in vorm bleek probeerde ik Jeffrey in de Grand Prix en daar eindigden we al direct als derde. Hij ontwikkelt zich nog beter dan we verwacht hadden en vanaf dat moment presteert hij in elke internationale proef sterk”, reageerde de ruiter na zijn 2*-GP overwinning.

Ook een andere achtjarige referentie van de Dutch Sport Horse Sales deed goede zaken. De in 2019 geveilde Jean Couture (v.Arezzo VDL) behoorde in het 1.45m op CSI3* Oliva tot de dubbele nullers. Onder Donald Whitaker sprong deze hengst naar de derde prijs in de rankingproef op zaterdag. De dit jaar geveilde Kentucky Minka (v.Colestus) deed van zich spreken in Thermal, waar hij onder Dakoda Mower als tweede finishte in de zevenjarigenproef (1.30/1.35m). De eveneens in 2022 verkochte Limited Edition HX (v.Cape Coral RBF Z) sprong zich op Belgische bodem in de kijker. Onder Yves Houtackers bleef hij drie dagen op rij foutloos in de jongepaardenproeven op CSI2* Sentower Park. En tot slot zorgde ‘DSHS Horse of the Year’ Glamour Girl (v.Zirocco Blue VDL) weer eens voor een mooie overwinning. Op CSI5*-W La Coruna snelde zij met Henrik von Eckermann op zondag naar de overwinning en bijbehorende 33.000 euro in de direct op tijd verreden 1.50m-rubriek.