Glamour Girl en Isabella HX blijven voor op alle concurrentie

20 juli 2021

De in 2016 via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Glamour Girl is bezig met een enorme opmars onder Henrik von Eckermann en realiseerde in korte tijd al drie internationale 1.50/1.55m-zeges. Waaronder afgelopen weekend op CSI5* Dinard. Ook de DSHS-referentie Isabelle HX bleek onverslaanbaar. Met Sanna Backlund won zij de nationale Grand Prix in Finland.

Afgelopen juli nam Henrik von Eckermann de teugels over van zijn partner Janika Sprunger en daarmee nam hij plaats in het zadel van de competitieve Zirocco Blue VDL-dochter Glamour Girl, die eerder al succesvol was met Charlotte Bettendorf (o.a. 4e op WK voor zevenjarigen) en Richard Howley (o.a. winst in 1.50m CSI3* Zwolle). De in Limburg gevestigde Zweedse topruiter Henrik von Eckermann won afgelopen juni het 1.50m op CSI5* GCT Stockholm met Glamour Girl, voegde daar begin juli nog een 1.50m-overwinning op CSI5* Valkenswaard aan toe en kon zich nu als winnaar opstellen in het klassieke 1.55m op CSI5* Dinard. In de Rolex Grand Prix (1.60m) werd het duo nog overtuigend zesde. Topprestaties!

Nationale GP
Sanna Backlund bleef met de in 2019 via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Isabella HX (v.Diamant de Semilly), die uit de eigen fokkerij en opleiding van Stal Hendrix komt, als enige dubbel foutloos in de nationale Grand Prix van Aino. Daarmee trokken ze de hoofdprijs naar zich toe in deze Silver GP in Finland.