Glamour Girl als beste zevenjarige naar WK-finale

14 september 2018

Op Domein Zangersheide staat alles in het teken van de Wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden. De beste paarden over beide onderdelen zijn geplaatst voor de finales, welke zondag verreden worden. Bij de zevenjarige prijkt de in 2016 via de DSHS verkochte Glamour Girl onder Charlotte Bettendorf bovenaan het tussenklassement.

In de eerste kwalificatiewedstrijd op donderdag zette Charlotte Bettendorf met Gaesbekers Glamour Girl (v.Zirocco Blue VDL) gelijk een snelle foutloze rit neer in het 1.40m tweefasen. Daarmee konden ze zich als negende van de ruim 200 deelnemers opstellen. Ook op de tweede dag deed het succesvol duo vooraan mee. Hun snelle foutloze rit in dit 1.40m direct op tijd leverde hen opnieuw de negende prijs op. Met tweemaal een top-10 resultaat in een sterk bezet kampioenschap gaan ze als beste duo naar de finale op zondag.

DSHS ambassadeur
Twee jaar geleden werd de door Stoeterij Gaesbeek uit Ruinen gefokte merrie verkocht op de Dutch Sport Horse Sales aan de huidige eigenaar Francois Mathy. Sinds maart dit jaar wordt ze internationaal uitgebracht door de Luxemburgse Charlotte Bettendorf. We wensen ze veel succes in de finale!