Gerton en Hilton winnen Youngster Tour

6 februari 2018

Op meerdere internationale wedstrijden sprongen DSHS-paarden zich in de kijker afgelopen week. Op het CSI3* Offenburg waren Katharina Offel en de Ukato-zoon Gerton weer eens een maatje te groot voor de concurrentie in de Youngster Tour, terwijl Niels Bulthuis met Hilton (v.Contendros) zegevierde in de Youngster Tour van Opglabbeek. Ook de DSHS ‘Youngster of the Year’ deed opvallende zaken.

De Youngster Tour finale op het CSI3* in Offenburg stond uitgeschreven op 1.40m-niveau en dat vormde geen enkele belemmering voor de net zevenjarige Gerton. Onder Katharina Offel heeft deze Ukato-zoon al heel wat overwinningen behaald, nadat hij in 2016 op de Dutch Sport Horse Sales verkocht werd. Ook in Offenburg bleek niemand opgewassen tegen het razendsnelle foutloze resultaat van Katharina en Gerton!

Hilton vooraan
Uit dezelfde DSHS-collectie komt de goed springende Contendros-zoon Hilton. Ook hij ontwikkeld zich tot een opvallend presterend paard en wordt gereden door Niels Bulthuis. Op het CSI2* Opglabbeek zegevierde het duo in de Youngster Tour voor vijf- en zesjarigen op zondag, nadat ze een dag eerder al foutloos zesde waren geworden.

Succes voor Chica B Z
Op het Glock CSI3* in Villach sprong Martin Fuchs naar een uitstekend resultaat met de negenjarige Chica B Z. Deze dochter van Canturano werd afgelopen jaar uitgeroepen tot DSHS Youngster of the Year en sprong nu naar de tweede plaats in het 1.45m tweefasen speciaal op zaterdag. Chica B Z was één van de toptalenten uit de 2015-collectie.